ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ: Αποτύπωσαν τον δράστη οι κάμερες

122

Το υλικό από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή του Μασταμπά επεξεργάζονται σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για το άτομο που έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο καθηγητή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από τη συλλογή του υλικού, εκείνο μιας κάμερας σε κοντινό σημείο από εκεί όπου ήταν σταθμευμένο το όχημα, είναι μέχρι στιγμής το πιο διαφωτιστικό. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι η συγκεκριμένη κάμερα έχε αποτυπώσει τις κινήσεις του εμπρηστή, ο οποίος μάλιστα φαίνεται να είναι πολύ ψύχραιμος, σβέλτος αλλά και προσεκτικός, γνωρίζοντας ενδεχομένως καλά την περιοχή και κυρίως τα σημεία τα οποία θα πρέπει να αποφύγει για να μην τον «πιάσει» το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Από το βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, φαίνεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένα άτομο, το οποίο πλησιάζει πολύ γρήγορα και αποφασιστικά το σημείο στάθμευσης του οχήματος. Ο δράστης έχει καλύψει πολύ προσεκτικά τα χαρακτηριστικά του, φορώντας ένα κράνος. Περιγράφεται ως άτομο αδύνατο και ευθυτενές, φοράει σκουρόχρωμο παντελόνι και ανοικτόχρωμη μπλούζα με κοντό μανίκι. Χαρακτηρίζεται ως αρκετά ψύχραιμος γιατί έχει φροντίσει πού θα σταματήσει το όχημα με το οποίο προσέγγισε το σημείο για να μην καταγραφεί από την κάμερα.

Κυρίως όμως φαίνεται πολύ αποφασισμένος, αφού έχει καταγραφεί να έχει στα χέρια του ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, να το αδειάζει όλο στο αυτοκίνητο, κυρίως στο μπροστινό του μέρος, να πετάει κάτι και το αυτοκίνητο να «λαμπαδιάζει» στη συνέχεια. Μάλιστα, αντί να πετάξει και το μπιτόνι που είχε μαζί του με το εύφλεκτο υγρό, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, εκείνος επιλέγει να το πάρει μαζί του, προκειμένου να μην αφήσει αξιοποιήσιμα στοιχεία (αποτυπώματα, γενετικό υλικό), τα οποία θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την ταυτότητά του.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί θεωρούν ότι στο σημείο έφτασε ενδεχομένως με αυτοκίνητο, όχι μηχανή, το οποίο  στάθμευσε σε σημείο που γνώριζε ότι δεν θα μπορέσει να το δει κάποιος ή να το καταγράψουν οι κάμερες. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι «στάθμευσε ελάχιστα εκατοστά από το σημείο καταγραφής του κλειστού κυκλώματος, έτσι φαίνεται μόνο μία ρόδα που εκτιμάται ότι είναι του οχήματος με το οποίο κινήθηκε». Από το σημείο του εμπρησμού πάντως ο ίδιος απομακρύνεται με τα πόδια.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος που κάηκε φέρεται να είπε ότι δεν έχει διαφορές με κανένα και δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από την καταστροφή της περιουσίας του. Η «Π» επικοινώνησε με τον ίδιο, αλλά δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση για το περιστατικό.

Η εμπρηστική ενέργεια σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. Η γειτονιά όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης του οχήματος σηκώθηκε στο πόδι από τη φασαρία αλλά και τους καπνούς που προκλήθηκαν από την καύση του αυτοκινήτου.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει