Δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι σήμερα στην πλατεία Αγ. Αικατερίνης

FIBA, ΕΟΚ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ

112

Στο πλαίσιο όλων των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Νέων και Νεανίδων που θα λάβουν χώρα το καλοκαίρι του 2023, η FIBA Europe και το FIBA Foundation διοργανώνουν από κοινού με τις εθνικές ομοσπονδίες καλαθοσφαίρισης ενέργειες κοινωνικού περιεχομένου στη βάση της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών που φιλοξενείται στο Ηράκλειο (8-16/7), αποτελεί μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στο φετινό αθλητικό καλεντάρι της FIBA Europe, γεγονός που αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πραγματοποίηση στοχευμένων παράλληλων κοινωνικών ενεργειών. Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΕΟΚ στο πρόγραμμα “Basketball For Good”, συνεχίζοντας τις αντίστοιχες ενέργειες που έλαβαν χώρα πέρυσι το καλοκαίρι στο πανευρωπαϊκό  FIBA U18 Women’s Championship και διακρίθηκαν ως βέλτιστη πρακτική για το έτος 2022.

Θεματικές δράσεων

Οι θεματικές των δράσεων απορρέουν από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και συγκεκριμένα:

* Καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου των όρχεων

Έως το 2030, μείωση κατά το ένα τρίτο της πρόωρης θνησιμότητας από μη-μεταδοτικές ασθένειες μέσω της πρόληψης και της θεραπείας, και προώθηση της ψυχικής υγείας και ευημερίας.

* Ενέργειες για την προώθηση της συμπερίληψης μέσα από το μπάσκετ

Έως το 2030,  ενδυνάμωση και προαγωγή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ένταξης όλων, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, αναπηρίας, φυλής, εθνικότητας, καταγωγής, θρησκείας ή οικονομικής ή άλλης κατάστασης.

* Συμπράξεις για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης

Ενίσχυση της Παγκόσμιας Σύμπραξης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η οποία συμπληρώνεται από πολυμερείς συμπράξεις που κινητοποιούν και μοιράζονται τη γνώση, την εμπειρογνωμοσύνη, την τεχνολογία και τους χρηματοδοτικούς πόρους, προκειμένου να στηριχθεί η επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η Εθνική νέων ανδρών συμμετέχει στις δράσεις της FIBA Πρόγραμμα δράσεων

Ειδικότερα, η ΕΟΚ σε συνεργασία με την Ελληνική Ουρολογική Εταιρία, το Γραφείο Ασθενών και το Γραφείο Ασθενών της Ευρωπαίκής Ένωσης Ουρολόγων διοργανώνουν την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των αθλητών που συμμετέχουν στη διοργάνωση, με τίτλο “Check your Balls” , έχοντας δημιουργήσει ειδικό επιστημονικό βίντεο και ενημερωτικό υλικό με τεχνικές αυτοδιάγνωσης. Επιπλέον, σήμερα Σάββατο 15 Ιουλίου από τις 9:30 έως τις 15:00 θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις και δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι για το κοινό από το ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό των παραπάνω φορέων στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης στο κέντρο του Ηρακλείου.

Την ίδια μέρα και ώρα στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης θα λάβει χώρα σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Kinitro το βιωματικό εργαστήριο “Labyrinth of Senses”, το οποίο ως σκοπό έχει την προώθηση της συμπερίληψης. Το εν λόγω εργαστήριο έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και από τον ΟΗΕ, ενώ παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο από το Kinitro και την ΕΟΚ.

Οι παραπάνω ενέργειες είναι ανοιχτές για το κοινό, υλοποιούνται με την πολύτιμη σύμπραξη του Παιδικού Ραδιοφώνου Family FM 89.5, που ενισχύει για ακόμα μια φορά τις δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης, καθώς και την αρωγή του Δήμου Ηρακλείου, του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά και της 7ης ΥΠΕ που παραχώρησαν το χώρο και τα απαραίτητα σημεία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει