Με τους τρίτεκνους συναντήθηκε ο Καλοκαιρινός

43

Με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του δραστήριου και με έντονη κοινωνική δράση Συλλόγου Τριτέκνων Ηρακλείου, συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός. Στη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μανώλη Αχλαδιανάκη και τα μέλη της διοίκησης διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων σε ένα από τα κορυφαία ζητήματα που απασχολεί συνολικά τη χώρα, το δημογραφικό αλλά και σε ευρύτερα θέματα που αφορούν στη συμμετοχικότητα των δημοτών στις αποφάσεις του Δήμου, σε πολεοδομικά ζητήματα, τις γειτονιές κ.α.

Ο πρόεδρος του  Συλλόγου Τριτέκνων κ. Αχλαδιανάκης κωδικοποιώντας τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από το Δήμο ζήτησε από τον υποψήφιο δήμαρχο να υπάρξει μια επιτροπή στο Δήμο Ηρακλείου που να ασχολείται με το δημογραφικό και σε όλες τις επιτροπές που έχουν άξονα το παιδί και την οικογένεια, να συμμετέχουν οι τρίτεκνοι.

Αλέξης Καλοκαιρινός ξεδιπλώνοντας το σχέδιο της παράταξής του για την αναβάθμιση της κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου σε σχέση με τα όσα ανέφεραν οι τρίτεκνοι τόνισε ότι, όσον αφορά το δημογραφικό, μία από τις κύριες μέριμνες θα είναι η μέγιστη κάλυψη σε βρεφονηπιακούς σταθμούς,  αναφέροντας ότι υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ευρωπαϊκοί πόροι) για την δημιουργία και την υποστήριξη της λειτουργίας τους.

Σε ό,τι αφορά στα γενικότερα προβλήματα που επίσης συζητήθηκαν, ο υποψήφιος Δήμαρχος επεσήμανε επίσης ότι δίδεται δυσανάλογη προσοχή στο κέντρο του Ηρακλείου σε σχέση με τις γειτονιές και για να αλλάξει αυτή η εικόνα θα υπάρξει συγκεκριμένος σχεδιασμός που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει δέσμευση αναξιοποίητων οικοπέδων του Δήμου για την κατασκευή νέων πάρκων, χώρων στάθμευσης,  χώρων άθλησης κ.α. Τέλος σημείωσε ότι είναι απαραίτητοι οι σύλλογοι, πολιτιστικοί, περιβαλλοντικοί κ.α. στις γειτονιές, οι οποίοι θα συμβάλλουν στη συμμετοχικότητα των δημοτών σε δράσεις και πρωτοβουλίες μέσα στο Δήμο του Ηρακλείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει