επι.. ΚΡΗΤΙΚΑ

85

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή δύναμη! Να έχουμε δροσιά, να μπορούμε να παλέψουμε και τους… άλλους, τους μεγάλους καύσωνες που έρχονται. Αναφέρομαι στους κοινωνικούς, τους οικονομικούς, τους πολιτικούς. Και μαζί έρχεται και…πάρτι!

TO ΛΕΩ γιατί το 60% του ενήλικου πληθυσμού που θα μείνει έξω από το πάρτι ανόδου του ΑΕΠ είναι σημαντικό: – 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι – 600 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι – 1,5 εκατομμύριο υπάλληλοι σε μικροεπιχειρήσεις – 500 χιλιάδες οικονομικά ανενεργοί. Θα βγάλουν και αυτοί κάτι εξτραδάκια, αλλά όχι πάρτι.

ΑΛΗΘΕΙΑ τώρα, συζητάμε για πρώτη γυναίκα υποψήφια και… στον δήμο Ηρακλείου; Δεν είναι η πρώτη η Αθηνά, αλλά ας είναι…

ΚΑΛΑ ξεκίνησε αυτό. Το σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ αποτιμά θετικά το αποτέλεσμα του τετ α τετ των δύο ηγετών, σημειώνοντας πως οι σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας μπαίνουν σε ένα νέο στάδιο, με στόχο την ηρεμία και τη συνεργασία.

EXEI πλάκα αυτό που γίνεται και η δήθεν μειοδοσία που υπήρξε στην σύνοδο του ΝΑΤΟ, καθώς ορισμένοι μιλούν για ικανοποίηση των αιτημάτων της Τουρκίας και την υποχώρηση των δικών μας θέσεων.

ΑΥΤΟ που είναι σαφές είναι πως η μόνη πλευρά που υποχώρησε από τις αρχικές της θέσεις είναι η Τουρκία, εξαναγκαζόμενη να υπογράψει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία, λόγω της προμήθειας των ρωσικών S-400, έχει αποκλειστεί από την προμήθεια των F35. Οι Αμερικανοί εξαρχής είχαν θέσει ως προαπαιτούμενο την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ για να ξεκινήσει η όποια συζήτηση με την Τουρκία για την αναβάθμιση των F16 σε viper.

ΑΛΛΑ και αν στο μέλλον ξεκινήσει το πρόγραμμα αναβάθμισης των τουρκικών F16, η Ελλάδα θα είναι τεχνολογικά και επιχειρησιακά σε άλλο επίπεδο με: 24 rafale, 80 viper και τα πρώτα F35 να έχουν παραλειφθεί.

ΤΟ ΠΙΟ σοβαρό είναι πάντως αυτό που είπε ο Μητσοτάκης για… γενικό πολιτικό διάλογο. Αυτό είναι μια σταθερή επιδίωξη της Τουρκίας. Γιατί το ανέφερε;

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! «Λουκέτο» στο ξενοδοχείο «Coco-Mat Athens BC» των αδελφών Πωλ και Μιχάλη Ευμορφίδη στην περιοχή Μακρυγιάννη, που κρύβει τη θέα προς την Ακρόπολη λόγω ύψους βάζει το υπουργείο Τουρισμού.

Ο… Επικρητικός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει