Δράσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην πλατεία Ελευθερίας

34

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενημερωτική εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου με ανοικτή πρόσκληση για το κοινό.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για το έργο καταπολέμησης της Περιφέρειας καθώς και η συμβολή όλων μας, τόσο στην αποτροπή δημιουργίας εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών στον  χώρο μας, όσο και στην προστασία από τα τσιμπήματά τους.

Στις διήμερες εκδηλώσεις, οι πολίτες θα ενημερώνονται για τις δράσεις καταπολέμησης από εξειδικευμένο προσωπικό καθώς και από έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Με δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά και με την παρουσία ξυλοπόδαρων, οι μικροί επισκέπτες του περιπτέρου θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ζωντανές προνύμφες κουνουπιών σε ειδικά κατασκευασμένα ενυδρεία καθώς και έντομα κουνουπιών με τη χρήση στερεοσκοπίου, όπως επίσης και να συμμετέχουν σε επιμορφωτικά παιχνίδια και δραστηριότητες.

Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει απόψε στις 7, με την παρουσία στελεχών της Περιφέρειας και υπό τη συνοδεία της μπάντας της Βαγγελιώς Φασουλάκη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει