ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Φ.Α. ΤΗΣ Β’/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Πανελλήνιες διακρίσεις είχε ο σχολικός αθλητισμός Ηρακλείου

120

Με μεγάλη συμμετοχή σχολείων, μαθητών και μαθητριών και με πανελλήνιες διακρίσεις έκλεισε η σχολική χρονιά 2022-23  για τις Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες στα Γυμνάσια, τα ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και τα ΣΜΕΑΕ της Διεύθυνσης Δυετεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Συνολικά συμμετείχαν 4.391 μαθητές και μαθήτριες. Αξίζουν συγχαρητήρια στα σχολεία και στους Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής για την παρακίνηση, την προετοιμασία και τη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών τους.

Α. Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Πραγματοποιήθηκαν αγώνες σε 9 Αθλήματα, στην Καλαθοσφαίριση, στην Πετοσφαίριση, στο Ποδόσφαιρο, στη Χειροσφαίριση (για πρώτη φορά στη ΔΔΕ Ηρακλείου), στον Κλασικό Αθλητισμό, στην Κολύμβηση, στο Τραμπολίνο, στην Αντισφαίριση, στο Δρόμο επί Ανωμάλου εδάφους.

Συμμετείχαν συνολικά 1205 μαθητές και 732 μαθήτριες. Σύνολο 1937 συμμετοχές.

Οργανώθηκε και φέτος όπως κάθε χρόνο  η Αθλητική Γιορτή για ΑμεΑ σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Φυσικής  Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συμμετείχαν 10 ΣΜΕΑΕ – Δομές Ειδικής Αγωγής και συνολικά 298 μαθητές και μαθήτριες.

ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

Διοργανώθηκαν 2 Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ στη Xειροσφαίριση και στο Δρόμο επί Ανωμάλου Εδάφους και συμμετείχαν συνολικά 67 μαθητές/τριες. Επισημαίνουμε ότι στη βαθμίδα των ΓΕΛ-ΕΠΑΛ διοργανώνονται κυρίως τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα.

Πανελλήνιο Πιλοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα Beach Volley. Για πρώτη φορά διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ε.Ο.ΠΕ και την Περιφέρεια Κρήτης Πιλοτικό Σχολικό πρωτάθλημα Beach Volley ΓΕΛ-ΕΠΑΛ πανελλήνιας εμβέλειας.  Συμμετείχαν 77 μαθητές και μαθήτριες.

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Οργανώθηκαν βιωματικές δράσεις για Γυμνάσια, ΓΕΛ-ΕΠΑΛ ΣΜΕΑΕ,  στα αθλήματα παραλίας Beach volley, Beach basket, Beach handball και Beach soccer στις Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις Καρτερός για 20 ημέρες τον Οκτώβριο 2022.

Συμμετείχαν 16 Γυμνάσια-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και  συνολικά 2324 μαθητές/τριες.

Τρέξημο και στα τείχη διοργάνωσε το γραφείο φυσικής αγωγής
Τρέξημο και στα τείχη διοργάνωσε το γραφείο φυσικής αγωγής

Πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα

Στο Ποδόσφαιρο συμμετείχαν συνολικά 549 μαθητές/τριες. Η ομάδα μαθητών του  ΓΕΛ Γαζίου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Η Ομάδα μαθητριών του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου προχώρησε μέχρι την οκτάδα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Στην Πετοσφαίριση συμμετείχαν 299 μαθητές/τριες.

Η ομάδα  μαθητριών του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου κατέκτησε την  3η θέση στην Ελλάδα (4η μεταξύ σχολείων Ελλάδας και Κύπρου).

Στην Καλαθοσφαίριση συμμετείχαν 251 μαθητές και μαθήτριες.

Η ομάδα αγοριών του 2ου ΓΕΛ Ηρακλείου συμμετείχε στην οκτάδα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Στον Κλασικό Αθλητισμό συμμετείχαν 190 μαθητές και μαθήτριες με σημαντικές διακρίσεις στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

«Οι υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού ΔΔΕ Ηρακλείου ευχαριστούν για τη συνεργασία, τη συμβολή,  τη στήριξη, τη διευκόλυνση και την ενίσχυση του έργου τους στη διοργάνωση όλων αυτών των δράσεων, με επιτυχία αλλά κυρίως με ασφάλεια για τους μαθητές και τις μαθήτριες: Όλους και όλες τους/τις Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής των Γυμνασίων, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ΣΜΕΑΕ,  τις Διευθύνσεις των Σχολείων και τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ Εμμ Μπελαδάκη και κ. Ι . Καραγιαννίδη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Εμμ.  Καρτσωνάκη και όλους τους συνεργάτες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Κρήτης, τις Διοικήσεις και το προσωπικό  όλων των κλειστών και ανοικτών αθλητικών υποδομών για την παραχώρησή τους, το ΚΤΕΛ Ηρακλείου –Λασιθίου  για τη διευκόλυνση στη μεταφορά σχολείων, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Οργανωτική Επιτροπή των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων» αναφέρει ανακοίνωση των υπευθύνων Φ.Α. της Β’/θμιας κ.κ. Νηστικάκη και Δημόπουλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει