Προτείνει… διαρχία!

66

Ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας πάντως στο OPEN αναφέρθηκε στις ζυμώσεις που γίνονται για την εκλογή νέας ηγεσίας του κόμματος, εκφράζοντας την άποψη για διπλή ηγεσία στο κόμμα μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και τα χαμηλά ποσοστά στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Όπως υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής, «πρέπει να λήξει το δυνατόν συντομότερο το θέμα της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι το κόμμα είχε «πρόβλημα αξιοπιστίας λόγω του 2015» και έπρεπε να κινείται σε πραγματικά δεδομένα. «Έπρεπε να γίνουν πράγματα πολύ απλά και ουσιαστικά και έπρεπε να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου». «Υπήρχε μία δυσφορία και μία συνεχής αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων, ακόμα και από εταιρείες που δεν ήταν ύποπτες για πολιτικά παιχνίδια», σημείωσε ο ίδιος αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θεωρίες συνωμοσίας για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Ο κ. Κούλογλου έκανε λόγο για ένα κλίμα «γενικευμένου στρουθοκαμηλισμού». «Ένα μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαζε το κεφάλι στην άμμο και δεν έβλεπε την πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Κούλογλου, «το βασικό κριτήριο επιλογής θα πρέπει να είναι η προϊστορία και η ικανότητα κυβερνητικής διαχείρισης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα κυβερνητικής διαχείρισης και αποτελεσματικότητας». Ο ίδιος τόνισε ότι είναι υπέρ μίας πιο ριζοσπαστικής πρότασης και αναφέρθηκε στη διαρχία με συμπροέδρους. «Ένας άνδρας και μία γυναίκα στην ηγεσία. Αυτό είναι σύγχρονο ευρωπαϊκό μοντέλο που έχουν και οι Πράσινοι και η Αριστερά και στη Γερμανία και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», σημείωσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει