ΔΕΥΑΗ: Καταρρέει χωρίς άμεσες προσλήψεις

Δεν υπάρχει προσωπικό για την αντιμετώπιση των ζημιών

320

Εφιαλτικά εξελίσσονται οι ζημιές που «σκάνε» η μια μετά την άλλη στα χέρια της ΔΕΥΑΗ, η οποία βρίσκεται με τέσσερα άτομα προσωπικό για να καλύψουν τις ανάγκες του γιγαντωμένου ως προς τα διοικητικά του όρια Δήμου Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γ.Βουρεξάκης σχεδιάζει απόβαση στα αρμόδια υπουργεία στην Αθήνα τις επόμενες μερες, με σκοπό να ενεργοποιηθεί η διαδικασία των προσλήψεων πριν… να “εξαϋλωθεί η δημοτική επιχείρηση η οποία μόνο τον τελευταίο μήνα έχασε άλλους 50 εργαζόμενους, καθώς έληξε η σύμβαση τους ή συνταξιοδοτήθηκαν, με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει τέσσερα άτομα για να διαχειριστούν τον απερίγραπτο φόρτο των αναγκών και των προβλημάτων της υδροδότησης.

Όπως είναι γνωστό, αυτή τη στιγμή υπάρχει έγκριση για την πρόσληψη 53 νέων εργαζόμενων για να ενισχύσουν τη δύναμη της δημοτικής επιχείρησης. Από αυτούς οι 14 θα προέλθουν από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ τον Μάρτιο και το ζητούμενο είναι πως θα εκκινήσει η διαδικασία για την πρόσληψη άλλων 39, ώστε να αναταχθεί η Δημοτική Επιχείρηση που βιώνει μια αφόρητη ασφυξία. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά η ΔΕΥΑΗ δεν έχει ούτε χημικό μηχανικό, με αποτέλεσμα όλες οι αναλύσεις για την ποιότητα του νερού αναγκαστικά να δίδονται σε ιδιώτες.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ τονίζει ότι ποτέ στο παρελθόν η κατάσταση στο εσωτερικό της δημοτικής επιχείρησης δεν είχε οδηγηθεί σε τέτοια ένδεια προσωπικού, με συνέπεια πλέον να έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ προβλημάτων το οποίο είναι τρομακτικά δύσκολο στη διαχείρισή του.

Ο ίδιος τονίζει ότι μετά από έρευνα εβδομάδων εντοπίστηκε τελικά η ζημιά που είχε αφήσει χωρίς νερό τα ψηλά σημεία της Φοινικιάς, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοι της περιοχής. Η ζημιά ήταν επάνω σε ένα ύψωμα και είχε σχηματιστεί ένας βαθύς λάκκος 2Χ3.  Την ίδια στιγμή γίνεται προσπάθεια για την αποκατάσταση της ζημιάς που έχει προκληθεί στην περιοχή της Χρυσοβαλάντου όπου και εκεί ταλαιπωρούνται δυστυχώς οι κάτοικοι.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης

Τα προβλήματα στη Δημοτική Επιχείρηση θυμίζουν κυριολεκτικά Λερναία Ύδρα και για τον λόγο αυτό, όπως τονίζει ο κ. Βουρεξάκης, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον νέο διευθυντή της ΔΕΥΑΗ, τον κ. Κοσμαδάκη, διότι με τη βαθιά γνώση, την ολοκληρωμένη επιστημονική συγκρότηση του, την πλούσια εμπειρία του, αλλά και με την ανθρωπιά του βρίσκεται σε εξέλιξη ένας τιτάνιος αγώνας με την καθοριστική συνδρομή των ελάχιστων που έχουν απομείνει για να αντιμετωπισθούν οι τεράστιες δυσκολίες και οι ζημιές που καθημερινά ανακύπτουν.

Ο κ. Βουρεξάκης για άλλη μια φορά  απευθύνει έκκληση στους Ηρακλειώτες για ορθολογική διαχείριση του νερού, καθώς οι πιέσεις που ασκούνται είναι τεράστιες.

Όπως προκύπτει, ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στα ύψη, μεγαλώνουν και τα προβλήματα στην υδροδότηση του Ηρακλείου, όπου οι συχνές ζημιές απορρυθμίζουν την ομαλή τροφοδοσία των καταναλωτών. Την ίδια στιγμή,  με δεδομένη τη μείωση της στάθμης του νερού του Αποσελέμη που επήλθε από τη σημαντική έλλειψη βροχοπτώσεων σε όλο το νησί (σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια), η ΔΕΥΑΗ «χτυπάει καμπανάκι» προς τους καταναλωτές ξεκαθαρίζοντας ότι είναι  επιβεβλημένη η ιδιαίτερα προσεκτική χρήση του νερού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει