Ένοχοι και οι 12 για τον Άλκη

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ-ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/7 Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

53

Με την πρόταση της εισαγγελέως για τα ελαφρυντικά θα συνεχιστεί την Τετάρτη 12 Ιουλίου η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του μετά από επίθεση με οπαδικά κίνητρα στη Χαριλάου τον Φεβρουάριο του 2022.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχους και τους 12 καταδικασθέντες για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, τους επτά ως αυτουργούς και τους πέντε ως συνεργούς στην ανθρωποκτονία σε βάρος του Άλκη. Η κατηγορία τής από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο -το ίδιο και οι κατηγορίες για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας-.

Η απόφαση του δικαστηρίου διαφοροποιήθηκε ως προς την εισαγγελική πρόταση -πέρα από τη μετατροπή της κατηγορίας- και για την εμπλοκή κάποιων εκ των καταδικασθέντων, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την ηθική αυτουργία για τον πρώτο που είχε εισηγηθεί η εισαγγελέας καθώς και για τη συμμετοχική δράση του πέμπτου και του δωδέκατου.

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε κάθε έναν από τους 12 καταδικασθέντες, τον λόγο πήραν οι συνήγοροί τους αιτούμενοι τη χορήγηση ελαφρυντικών. Η πλευρά της υπεράσπισης ζήτησε να αναγνωριστεί και για τους 12 το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, για τους έντεκα αυτό του σύννομου βίου και κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο θα προχωρήσει ξανά σε διάσκεψη ως προς την αναγνώριση ή την απόρριψή τους, ενώ ακολουθεί το στάδιο της ανακοίνωσης των ποινών.

Η χθεσινή -48η στη σειρά- δικάσιμος της μαραθώνιας διαδικασίας που άρχισε τον Ιανουάριο σημαδεύτηκε από πολλές εντάσεις εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας και δεν έλειψαν τα συνθήματα από συγκεντρωμένους πολίτες, μεταξύ των οποίων και οπαδούς του Άρη. Κατά τη διάρκεια μιας σύντομης διακοπής σημειώθηκε και λεκτική επίθεση σε συγγενείς ενός εκ των καταδικασθέντων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει