ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Όλοι περιμένουν να μιλήσει ο Μιχ. Καραμαλάκης

486

Θέμα ημερών αν όχι ωρών είναι το τελικό ξεκαθάρισμα στη σκακιέρα των υποψηφίων δημάρχων του Ηρακλείου, καθώς είναι αφόρητη η πίεση του χρόνου για να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να αποσαφηνίσουν ευθέως τις προθέσεις τους για τα επόμενα βήματα τους και αν αυτά θα τους οδηγήσουν στη διεκδίκηση της Λότζια.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις επόμενες κινήσεις του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος δεν έχει σκοπό να παρατείνει τα ερωτηματικά που τον περικυκλώνουν ασφυκτικά σε σχέση με την εκλογική του κάθοδο, αντιλαμβανόμενος ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα ένα ξεκαθάρισμα σε ότι αφορά την πρόκληση με την οποία είναι αντιμέτωπος στον Δήμο Ηρακλείου.

Η όποια απόφαση του πρώην αρχηγού είναι ολοφάνερο ότι αλληλεπιδρά με τη μορφή ντόμινο σε όλο το προεκλογικό σκηνικό και δημιουργεί νέα δεδομένα στην εξέλιξη των πραγμάτων. Μια πιθανή εκλογική κάθοδος του κ. Καραμαλάκη είναι ξεκάθαρο ότι διεμβολίζει την παράταξη Κουράκη που θεωρεί ότι μπορεί να «κουμπώσει» πολιτικά στο πλευρό του και να δημιουργηθεί ένας νέος ισχυρός πολιτικός πόλος με προοπτική νίκης.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο ανοίγει τον δρόμο για τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου να στραφεί στη διεκδίκηση της Περιφέρειας που μένει να αποδειχτεί αν θα το επιλέξει ή αν θα κινηθεί με διαφορετικό τρόπο.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Σισαμάκης δηλώνει και επισήμως πολιτικά «παρών» καθώς την ερχόμενη Τρίτη 11 του μήνα παρουσιάζει στο κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις» τις αρχές και τους βασικούς άξονες του προγράμματος, καθώς και τα ονόματα που απαρτίζουν την πρωτη μεγάλη ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης  «Ηράκλειο για Όλους». Είναι η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης που αναμένεται να δώσει και επισήμως το εναρκτήριο λάκτισμα του εκλογικού αγώνα.

Ερωτηματικό παραμένει εάν θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή ο Κ. Βαρδαβάς που είχε ξεκαθαρίσει ότι για τον ίδιο είναι πολιτικός στόχος η καρέκλα του δημάρχου στη Λότζια και μένει να ξεκαθαρίσει ποιες θα είναι οι  τελικές του αποφάσεις αφού ο χρόνος πιέζει πια ασφυκτικά.

Η όποια απόφαση του αντιδημάρχου είναι φανερό ότι θα έχει άμεση αλληλεπίδραση με τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξει το ΚΙΝΑΛ να κινηθεί στο Δήμο Ηρακλείου, που έχει κάθε λόγο να επιθυμεί να πάρει τη ρεβάνς στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Στο τραπέζι των εσωκομματικών συζητήσεων βρίσκεται το όνομα της Ευαγγελίας Ηλιάκη Σχοιναράκη, η οποία αξιολογεί ότι η εκλογική της κάθοδος μπορεί να συσπειρώσει τις δυνάμεις του κόμματος.

Τις εξελίξεις παρακολουθούν στενά τα επιτελεία του Α.Καλοκαιρινού και του Γ. Αλεξάκη που συνεχίζουν ακάθεκτοι τον προεκλογικό τους αγώνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει