Κάλλας και πανανθρώπινο μήνυμα

Επαινέθηκε απ’ όλους η πρωτοβουλία της Περιφέρειας να τιμήσει παράλληλα με τη μνήμη της παγκόσμιας Ελληνίδας Μαρίας Κάλλας και την μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας μεταναστών του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου. Η απόδοση τιμής έγινε στην εναρκτήρια εκδήλωση κλασικής μουσικής του φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης στο ενετικό λιμάνι, παρουσία πλήθους κόσμου που χειροκρότησε θερμά τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τους μουσικούς της ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου.

Έτσι, για την επιτυχημένη εκδήλωση και το πανανθρώπινο μήνυμα αλληλεγγύης που στάλθηκε από το Ηράκλειο δικαίως δόθηκαν συγχαρητήρια απ’ όλους στον περιφερειάρχη Σταυρό Αρναουτάκη και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και πρόεδρο του Φεστιβάλ Βαγγέλη Ζάχαρη. Συγχαρητήρια για την εκδήλωση όπως μάθαμε έδωσε στην Περιφέρεια και ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού κ. Κουμεντάκης που την προηγούμενη ημέρα έδωσε και το «πράσινο φως» για την πραγματοποίησή της…

“Παρών” με το πλήθος του κόσμου στη μουσική συναυλία της Περιφέρειας και στην απόδοση τιμής στη μνήμη της Μ. Κάλλας και των συνανθρώπων μας μεταναστών, ήταν ο αρχιεπίσκοπος, αντιπεριφερειάρχες, ο δήμαρχος, π. βουλευτες και πολλοί άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι.  Ειδικότερα, για τον αρχιεπίσκοπο κ. Ευγένιο ως εκπρόσωπο της Εκκλησίας ήταν ένα διαφορετικό μνημόσυνο για το ανθρώπινο δράμα-την πολύνεκρη τραγωδία, που ενίσχυσε κι εκείνος με την παρουσία του το πανανθρώπινο μήνυμα αλληλεγγύης, με την ευχή να μην ζήσουμε ξανά τέτοια γεγονότα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει