Εγκλήματα

ΕΙΚΟΝΕΣ

536
του Μανόλη Βριθιά

Αυτά τα εγκλήματα δεν μπορούν να παραγραφούν, έχουν ονοματεπώνυμα πρωθυπουργών, υπουργών και βουλευτών.

Ονόματα κομμάτων που κυβέρνησαν αυτή τη  χώρα και που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν πολιτικές τύπου ΟΦΕΛΟΥΣ ΚΟΣΤΟΥΣ με τις διαταγές της ΕΕ και των ιδιωτικών επιχειρησιακών ομίλων της υγείας.

Από το 2014 έχουν να προσληφθούν διασώστες στο ΕΚΑΒ  και έχουν συνταξιοδοτηθεί 500.

Τα περισσότερα ασθενοφόρα είναι πάνω από είκοσι χρόνων αφού τα τελευταία που αγοράσαμε ήταν το 2004 με τους ολυμπιακούς αγώνες.

Μια δωρεά ενενήντα οχήματα που έγινε το 2012 και που από αυτά σήμερα λειτουργούν τα τριάντα. Αυτή είναι σήμερα η εικόνα του ΕΚΑΒ, ενώ από τη άλλη οι ιδιώτες θησαυρίζουν.

Είναι γνωστό το κόλπο πλέον, απαξιώνουμε κάθε τι στον δημόσιο τομέα, αγανακτεί ο κόσμος και μετά μια χαρά, τα περνάμε στους ιδιώτες.

13,5 δισ. είχαν καθαρά κέρδη στη χώρα μας μια χούφτα μονοπωλιακών ομίλων, αφορολόγητα- λεφτά  καθαρά στην τσέπη, που αν τους φορολογούσε με μόλις ένα 20% και το επένδυε στην υγεία όλα θα λειτουργούσαν καλά.

Όμως δεν το κάνουν αυτό γιατί το κόστος είναι πιο πολύ από το όφελος.

Και για κοιτάξτε δεν πρόλαβαν να στεγνώσουν τα δάκρυα για την 63χρονη που έχασε τη ζωή της σε μια καρότσα αγροτικού στην Κω αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, και χθες ήρθε το νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα, με θύμα των τραγικών ελλείψεων του ΕΚΑΒ μια 19χρονη έγκυο, η οποία έχασε τη ζωή της μαζί με το έμβρυο που κυοφορούσε.

Ντροπή αλλά πού να την μάθετε όλοι εσείς που μας κυβερνήσατε και μας κυβερνάτε τόσα χρόνια; Είναι άγνωστη λέξη για όλους σας.

Έχω βάλει προσωπικό στοίχημα έλεγε χθες ο κύριος Μητσοτάκης την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ. Μια αναδιάρθρωση, σύμπραξης δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στην υγεία γιατι μόνο έτσι μπορεί να πάρει λεφτα από το ταμείο ανάκαμψης, με βάση το αφήγημα  κόστους οφέλους. Δηλαδή ό,τι επενδυθεί στο νέο ΕΣΥ οι ιδιωτικοί όμιλοι που θα συμπράξουν, να αυγατίσουν τα λεφτά τους, οι ζωές μας τα κέρδη τους.

Αυτή είναι η δημοκρατία τους, το πολυτιμότερο αγαθό που έχει ο άνθρωπος, να το πληρώνει πολύ ακριβά. Στο δε ασφαλιστικό θα μας βάλουν υποχρεωτικά και συμμετοχή μας στην ιδιωτική ασφάλιση. Κόποι μιας ζωής χαμένοι.

Αυτά λένε τα προαπαιτούμενα του μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ που όλοι τους μαζί ψήφισαν και το ταμείο ανάκαμψης ένα ταμείο που για να γεμίσει από την μια θα πρέπει να έχουμε δημοσιονομικά πλεονάσματα και από την άλλη να δανειστούμε 70 δισ. για να πάνε όλα δανεικά και αγύριστα για επενδύσεις μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, δηλαδή στην αύξηση των κερδών μιας χούφτας κηφήνων, κυρίως στην ενέργεια και τις κατασκευές.

Όσο για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αυτό που λέμε μεσαία τάξη δεν προβλέπεται τίποτα. Ε όχι θα αφήνανε τον μικρό να ανασάνει.

Αυτό κι αν είναι φαγοπότι.

Καμία επένδυση για την υγεία, την παιδεία. Αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, δασικές ζώνες ασφαλείας, το αντίθετο προσπαθούν να τοποθετήσουν φωτοβολταϊκά πάνελ, ακόμη και μέσα στις αυλές μας, όπως πήγαν να κάνουν στην Καλαμιά Κοζάνης, αλλά δεν το πέτυχαν γιατί βρήκαν μπροστά τους το λαό οργανωμένο.

Αυτά και άλλα πολλά θα εφαρμόσουν από δω και μπρος όποιο κόμμα από τα άλλα τέσσερα αστικά κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, αφού έχουν συμφωνήσει σε αυτές τις επιταγές της ΕΕ.

Για να τους εμποδίσουμε, αλλά και να  απαιτήσουμε ένα καλύτερο ΕΣΥ με  Πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια δομή υγείας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, καλύτερη παιδεία, επενδύσεις για δημόσια έργα υποδομών και ασφάλειας, χρειάζεται μια μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση.

Μια αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή, αλλά και έξω, από τη Βουλή, χέρι χερι με το λαό με τα σωματεία του, στους τόπους δουλειάς, στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να καταργήσουμε στην πράξη όλα τους τα αντιλαϊκά μέτρα να κάνουμε πράξη το σύνθημα οι ζωές μας και όχι τα κέρδη τους μόνο με την ακόμη περισσότερο ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να γίνει.

Να μην χαθεί καμία έδρα του ΚΚΕ που με βάση το νέο εκλογικό νόμο  και με τα ιδία ποσοστά του κλέβει  πέντε έδρες, να κερδίσουμε ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά να τους μπούμε στο μάτι, να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, να μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους σε κάθε αντιλαϊκό μετρό που θα ψηφίζουνε. Μέχρι την οργάνωση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, την ανατροπή αυτής της ανώμαλης βαρβαρότητας που λέγεται καπιταλισμός και  την λαϊκή εξουσία.

Μέχρι τότε κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι μια ψήφος ανάσα του λαού μας για τα καθημερινά του προβλήματα που μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί ότι θα τα παλέψει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει