ΓΑΜΟΙ-ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ: Η ζημιά στα… κτήματα

1.183

Τεράστια οικονομική ζημιά έχουν υποστεί το τελευταίο διάστημα ανοικτά κέντρα δεξιώσεων, θεματικά πάρκα και καλοκαιρινές επιχειρήσεις που ενώ εκκίνησαν τη λειτουργία τους με την ελπίδα ενός θερμού καλοκαιριού, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα… τροπικό φθινόπωρο.

Οι βροχές και ο άστατος καιρός έχουν οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις στο να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους, αλλά και να ακυρώσουν σειρά προγραμματισμένων επισκέψεων είτε από οργανωμένα γκρουπς τουριστών, είτε από σχολεία. Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα θεματικά πάρκα, αλλά και τα υδάτινα πάρκα, αφού ο χαρακτήρας και η λειτουργία τους είναι άμεσα συνυφασμένα με τον καλό καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Αντίστοιχα προβλήματα πάντως έχουν και τα ανοικτά μπαρ, αλλά και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως σε εξωτερικούς, μη στεγασμένους χώρους, αφού οι συνθήκες για επίσκεψη σε αυτούς, το τελευταίο διάστημα γίνονται έως απαγορευτικές.

Κάποιοι από τους επαγγελματίες του κλάδου έχουν μεριμνήσει να προχωρήσουν σε… στεγάσεις των ανοικτών χώρων εκδηλώσεων, είτε με απλού τύπου τέντες, είτε με πιο στιβαρές κατασκευές, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους.

Είναι γεγονός πάντως πως οι καιρικές συνθήκες τον Μάιο και τις δύο πρώτες ημέρες του Ιουνίου, συνετέλεσαν στο να δημιουργηθούν οι χειρότερες προϋποθέσεις, ειδικότερα για τους τουρίστες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να… συντονιστούν με τα τερτίπια του καιρού.

Την ίδια στιγμή, το γεγονός πως οι επισκέπτες ενημερώνονταν κατά κύριο λόγο από τα βασικά καιρικά μοντέλα του κινητού τους τηλεφώνου, μπορεί να τους έδινε άλλη εικόνα σε σχέση με την πραγματικότητα, κάτι που σήμαινε ότι υπήρχαν πιθανότητες ακόμα και να χάσουν ημέρες διακοπών και προγραμματισμένων επισκέψεων, λόγω καιρικών συνθηκών.

Από σήμερα πάντως εκφράζεται η ελπίδα ότι τα προβλήματα θα εκλείψουν, αφού ακόμα και οι μακροπρόθεσμες προγνώσεις για τον καιρό, δεν αναφέρουν κάποιες άλλες βροχοπτώσεις.

Ελπίδα του τουριστικού κλάδου είναι να… επιστρέψει επιτέλους το καλοκαίρι, για να μπορέσουν και οι επαγγελματίες να επιστρέψουν σε μια κανονικότητα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει