Κρήτη: Ολόκληρος… στρατός για τις τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων 

443

Σε δικογραφία σε βάρος 59 κατηγορουμένων, Ελλήνων και αλλοδαπών, με φερόμενο εγκέφαλο έγκλειστο των φυλακών, προχώρησαν αστυνομικοί του Α.Τ. Κισάμου για 46 περιπτώσεις τηλεφωνικής  απάτης που διαπράχθηκαν με θύματα τόσο στην Κρήτη όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Από τους 59 συνολικά κατηγορούμενους, οι 14 είναι γυναίκες. Τον αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε ο Έλληνας κρατούμενος των φυλακών, ο οποίος κινούσε τα νήματα και συντόνιζε τους συνεργούς του για τις επιμέρους ενέργειες που έπρεπε να κάνουν.

Ειδικότερα, φέρεται να εξαπατούσαν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων κυρίως ηλικιωμένους στους οποίους προφασίζονταν οικονομικές απολαβές και με αυτό τον τρόπο τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση του Α.Τ. Κισάμου, μετά από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ανωτέρω δράστες κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιανουαρίου 2023 έως και τα τέλη Απριλίου 2023, δηλαδή μέσα σε διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών,  είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 215.372 ευρώ από παθόντες σε όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων και ένδεκα  από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει