Η Γερμανία… απειλεί το υποσχόμενο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό

Η ύφεση στη χώρα φρενάρει τις προσδοκίες μας

2.234

Εντονο προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), σύμφωνα με τα οποία καταγράφεται αύξηση 2,2% στις αεροπορικές θέσεις σε σχέση με πέρυσι, αλλά μείωση κατά 700.000 των προγραμματισμένων αεροπορικών  θέσεων από τη γερμανική αγορά, βασικό τροφοδότη της τουριστικής κίνησης στην Κρήτη.

Η μείωση θέσεων στο Ηράκλειο είναι της τάξης του 14,4%.

Η Γερμανία εισήλθε σε ύφεση, γεγονός που φρενάρει τις υψηλές προσδοκίες για τη φετινή κίνηση με το δεδομένο ότι  το 2022 το 18,5% των συνολικών ταξιδιωτικών εισπράξεων προήλθε από τη Γερμανία.

Είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσουν οι Γερμανοί στα νέα δεδομένα. Να σημειωθεί πάντως ότι μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι εκατομμύρια Γερμανοί σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στη Μεσόγειο με την Ελλάδα να είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης

“Σίγουρα μας προβληματίζει το πώς θα κινηθεί η γερμανική αγορά, αυτό που γνωρίζουμε έως τώρα είναι ότι έχουμε μια παύση στη μεγάλη ροή των κρατήσεων και ότι ο κόσμος καταναλώνει πολύ περιορισμένα, προσέχει δηλαδή τα χρήματά του” είπε στην “Π” ο πρόεδρος των ξενοδόχων του ν. Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι φέτος τα ταξιδιωτικά πακέτα είναι αυξημένα κατά 40% κι αυτό είναι επίσης ένα στοιχείο που επηρεάζει τους ταξιδιώτες.

Να σημειωθεί ότι φέτος οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για την Ελλάδα φθάνουν σχεδόν τα 24,9 εκατομμύρια. Τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ δείχνουν ότι μείωση αεροπορικών θέσεων κατά 8,7% έχουμε από τη Γαλλία, 8,7% από την Ιταλία και 2,5% από την Ολλανδία.

Στον αντίποδα, μεγάλη αύξηση, 63%, καταγράφεται στις αεροπορικές θέσεις από το Ισραήλ, 27% από την Πολωνία, το ίδιο και από την Ισπανία και 33% από την Ιρλανδία.

Φέτος καταγράφεται αύξηση στις αεοροπορικές θέσεις κατά 2,2%
Φέτος καταγράφεται αύξηση στις αεοροπορικές θέσεις κατά 2,2%
Μπορεί επίσης να σας αρέσει