Αυτοψία Λαμπρινού στο πάρκο Ερυθραίας και στα τείχη

450

Την εξέλιξη των εργασιών σε δύο σημαντικά έργα που αλλάζουν την  όψη της πόλης και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών του Ηρακλείου, είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά ο  δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος πραγματοποίησε αυτοψία στο πάρκο Ερυθραίας στην περιοχή των Μεσαμπελιών, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπλαση του πρώτου τμήματος της εργολαβίας. Ο δήμαρχος ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου για την πορεία υλοποίησής του και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους ταχείς ρυθμούς με τους οποίους προχωρά.

Σημειώνεται ότι ο πλήρης σχεδιασμός για το πάρκο Ερυθραίας αφορά στη διαμόρφωση συνολικής έκτασης περίπου 50 στρεμμάτων και είναι χωρισμένος σε τρία έργα.  Το πρώτο από αυτά τα τρία, είναι το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στα 14 στρέμματα μεταξύ των οδών Μιχαήλ Ηλιάκη και Νικ. Καμπιτάκη (6,7 κοινόχρηστοι χώροι και τα υπόλοιπα 7,3 παράπλευροι οδοί και πεζοδρόμια).

Αυτοψία Λαμπρινού στο πάρκο Ερυθραίας

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα ενετικά τείχη όπου συνεχίζονται επίσης με ικανοποιητικούς ρυθμούς τα έργα της δεύτερης φάσης διαμόρφωσης- αποκατάστασης του ισόπεδου τμήματος των τειχών. Ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό το πρώτο τμήμα που θα δοθεί σε χρήση (από τον προμαχώνα Βιτούρι μέχρι την πύλη Βηθλεέμ).

Έχουν γίνει: η προετοιμασία για τη διαμόρφωση της περιπατητικής διαδρομής, η διαμόρφωση μονοπατιών από φυσικούς λίθους ανάμεσα στη φύτευση, οι φυτεύσεις, οι υποδομές για ηλεκτροφωτισμό και άρδευση, όπως έχει τοποθετηθεί ο οικίσκος-αναψυκτήριο μέσα στον πευκώνα του προμαχώνα Ιησού για τις ανάγκες των επισκεπτών του Μνημείου. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση ειδικής μπάρας προστασίας σε επικίνδυνα σημεία της διαδρομής.

Αμέσως μετά την επίσκεψη ο δήμαρχος δήλωσε: «Όταν ολοκληρωθούν τα έργα στα ενετικά τείχη και στο πάρκο Ερυθραίας το Ηράκλειο θα αποκτήσει δύο κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και αναψυχής δεκάδων στρεμμάτων που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσουν  πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Οι εργασίες εξελίσσονται ικανοποιητικά και θεωρούμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες τμήμα των έργων θα αποδοθεί προς χρήση στο κοινό. Με μεθοδική και καθημερινή δουλειά συνεχίζουμε την προσπάθεια για να αλλάξουμε το Ηράκλειο, αναβαθμίζοντας ουσιωδώς τους κοινόχρηστους χώρους του και μαζί την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει