Το τέλος μιας εποχής

663

Πώς εξηγείται το εκλογικό αποτέλεσμα; «Όλοι βλέπαμε πως διαμορφώνεται το εκλογικό αποτέλεσμα. Προσωπικά περίμενα τη ΝΔ στο 38% και ίσως κάτι παραπάνω, αλλά αυτό που συνέβη με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε κανένας να το δει. Κανένας αναλυτής, κανένας εκλογολόγος και δημοσκόπος δεν μπορούσε να φανταστεί την εκκωφαντική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί περί αυτού πρόκειται» τόνισε μιλώντας στα livetalks και το Θέμα Κρήτης 103,1 ο γνωστός δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Στέφανος Τζανάκης.

Όπως εξήγησε ο έμπειρος δημοσιογράφος, μια σειρά από λόγους οδηγούν εκ των υστέρων σε αυτή την κατάρρευση αλλά «όλοι θα είμαστε μετά Χριστόν προφήτες» και επεσήμανε ότι με το αποτέλεσμα αυτό «ο ελληνικός λαός έστω και καθυστερημένα βγήκε μετά από χρόνια από τη μνημονιακή ψυχολογία»! Ανέφερε ότι η ελληνική κοινωνία έδειξε πλέον ότι θέλει μια κανονικότητα, μια ηρεμία και γι’ αυτό αναζήτησε συγκεκριμένες λύσεις απορρίπτοντας άλλες. Και πρόσθεσε πως με την πολιτική του άρπαξε αυτή την ευκαιρία ο Μητσοτάκης.

Είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι γιγαντώθηκε μέσα στην κρίση, κέρδισε εκλογές, έχασε εκλογές, αλλά δεν άλλαξε! Και τώρα έρχεται μπροστά στην ώρα της δικής του κρίσης. Ανέφερε ότι δεν μπορεί να πορευθεί χωρίς τον Τσίπρα «ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα δεν γίνεται και Τσίπρας χωρίς ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει»!

Για το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ανακάμψει, είπε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις άλλος κόσμος ψήφισε ΠΑΣΟΚ τώρα κι άλλος το 2019. Και ανέφερε συγκεκριμένα το παράδειγμα με τη μη εκλογή Λοβέρδου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει