Συγκέντρωση ταλέντων στη Χερσόνησο

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

1.021

Με τη συμμετοχή 500 και πλέον νεαρών ποδοσφαιριστών  από την Κρήτη και τη Γερμανία, θα πραγματοποιηθεί το 1ο τουρνουά αναπτυξιακού ποδοσφαίρου Χερσονήσου την Κυριακή 28 Μαΐου στα δημοτικά γήπεδα Χερσονήσου. Συνδιοργανωτές είναι το σωματείο Ακαδημία 2020, η Περιφέρεια Κρήτης, η αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Χερσονήσου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου  που είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν τις ομάδες και τους αθλητές.

Στο τουρνουά θα πάρουν μέρος τμήματα υποδομών από  σωματεία του Ηρακλείου και του Λασιθίου. Συγκεκριμένα από Ακαδημία 2020, Θρίαμβο Αναλήψεως, ΠΑΝΟΜ, ΑΟ Ελούντας, Αναγέννηση Ιεράπετρας, ΟΦ Ιεράπετρας, ΑΣ Ιεράπετρας καθώς και η Γερμανική ομάδα «MTV Stuttgart 1843».

Για τη σημαντική αυτή διοργάνωση παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δια βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Δήμου Χερσονήσου Γιώργος Μπαγουράκης και ο υπεύθυνος οργάνωσης του τουρνουά, Ευάγγελος Βαϊραμάκης.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή τη σημαντική αθλητική εκδήλωση. Περισσότεροι από 500 μικροί ποδοσφαιριστές των  σωματείων της Κρήτης, αλλά και του εξωτερικού θα συμμετέχουν στους αγώνες, αποτελώντας έναυσμα για νέα παιδιά ώστε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, με το ποδόσφαιρο.

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που συμμετέχουν οι  ακαδημίες της ομάδας «MTV Stuttgart 1843», καθώς αποτελεί μία ακόμη έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η Κρήτη αποτελεί σημαντικό προορισμό του αθλητικού τουρισμού. Θέλω να ευχαριστήσω την «Ακαδημία 2020» και όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση του τουρνουά. Προσκαλώ τους γονείς να παρακολουθήσουν με τα παιδία τις προσπάθειες των νέων ποδοσφαιριστών», τόνισε ο κ. Πιτσούλης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαγουράκης ανέφερε: « Η  αντιδημαρχία έχοντας ως γνώμονα να φέρει τους νέους κοντά στον αθλητισμό και στο «ευ αγωνίζεσθαι», γίνεται αρωγός τέτοιων προσπαθειών. Στόχος του Τουρνουά είναι τα παιδιά να αγωνιστούν, να διασκεδάσουν και να μάθουν για τα οφέλη του αθλητισμού».

Τέλος, ο υπεύθυνος οργάνωσης του «1ου τουρνουά αναπτυξιακού ποδοσφαίρου» και εκπρόσωπος του σωματείου «Ακαδημία 2020», κ. Βαϊραμάκης επεσήμανε: «Ευχαριστώ θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, την aντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Χερσονήσου, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου, καθώς και όλα τα αθλητικά σωματεία που συμμετέχουν. Στόχος της διοργάνωσης είναι οι μικροί αθλητές να γνωρίσουν μέσα από το παιχνίδι τα οφέλη του αθλητισμού, της συμμετοχικής προσπάθειας και της ευγενούς άμιλλας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει