Οι βουλευτές μίλησαν μετά την κάλπη

758

Φειδωλοί, προσεκτικοί στις δηλώσεις τους ή και… αμίλητοι υποδέχθηκαν την επόμενη ημέρα των εκλογών οι βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Ασφαλώς, τη μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση για το αποτέλεσμα είχαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που κατάφεραν όχι μόνο να κερδίσουν μία έδρα, αλλά και να είναι μέρος μιας τεράστιας νίκης για την παράταξη τους.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών δικαίωσαν με τον πιο εμφατικό τρόπο τη σκληρή δουλειά της τελευταίας τετραετίας» αναφέρει με δηλώσεις του μεταξύ άλλων, ο Λευτέρης Αυγενάκης για να προσθέσει:

«Οι πολίτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία!  Την ίδια ώρα, ευχαριστώ από καρδιάς τις χιλιάδες Ηρακλειώτισσες και Ηρακλειώτες που ανέδειξαν τη Νέα Δημοκρατία τον μεγάλο και αδιαμφισβήτητο νικητή στον νομό μας.  Με την ψήφο τους έδειξαν πως αναγνωρίζουν τα σημαντικά βήματα προόδου που έγιναν αυτά τα χρόνια!

Ωστόσο, έστειλαν ένα μήνυμα για περισσότερη δουλειά. Να διαβούμε με αποφασιστικότητα στον δρόμο της προόδου και των τολμηρών μεταρρυθμίσεων.

Η εμπιστοσύνη των Ηρακλειωτών στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και σε εμένα προσωπικά που με ανέδειξαν για μια ακόμη φορά πρώτο σε σταυρούς βουλευτή στο νομό μου αλλά και σε όλη την Κρήτη, με γεμίζει χαρά και ικανοποίηση».

Ο Γιώργος Ξυλούρης (Καντρής)
Ο Γιώργος Ξυλούρης (Καντρής)

«Ο ελληνικός λαός στην κάλπη της απλής αναλογικής ψήφισε «Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη»  ανέφερε από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης για να προσθέσει:

«Έδωσε καθαρή εντολή, ισχυρή νίκη στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ορμή το έργο τους.

Οι πολίτες αποφάσισαν ότι θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε το προσωπικό του στοίχημα. Όλη η Κρήτη, για πρώτη φορά, από το ένα άκρο στο άλλο είναι μπλε.

Σήμερα, ξεκινάμε όλοι μας τη νέα μάχη. Για τη νέα εκλογική πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Για μία νέα μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές. Για να προχωρήσουμε τολμηρά μπροστά. Με συνέπεια και αποφασιστικότητα.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την επιλογή τους. Για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Εύχομαι να μπορέσω να τους ανταποδώσω την τιμή που μου έκαναν».

Ο Μάξιμος Σενετάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ψήφισε η Κρήτη Κυριάκο Κυβερνήτη!  Στην Κρήτη έγινε η μεγάλη ανατροπή!

Στο Ηράκλειο έγινε η νέα αλλαγή! Το “πράσινο” νησί, έγινε επιτέλους μπλε! Η λογική θριάμβευσε! Μια νέα μέρα ξημερώνει για τον τόπο μας! Η Κρήτη αποκτά γεωστρατηγικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο! Το Ηράκλειο γίνεται σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή! Όλοι μαζί πετύχαμε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο! Όμως η μάχη δεν σταματά εδώ… Η μάχη συνεχίζεται εξίσου επίμονα, σεμνά, μεθοδικά!

Τον επόμενο μήνα διεκδικούμε την απόλυτη αυτοδυναμία των 180 βουλευτών που θα επιτρέψουν στη ΝΔ να προχωρήσει στις ριζικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα! Για να τρέξουμε ακόμα μπροστά, πιο δυνατά, πιο σταθερά, πιο τολμηρά! Η μεγαλειώδης νίκη δεν επιτρέπει εφησυχασμό!  Το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνουμε είναι μεγάλο.

Ζητήσαμε από τους συμπολίτες μας να μας εμπιστευτούν ξανά και εκείνοι ανταποκρίθηκαν απλόχερα στο αίτημά μας.

Σειρά μας και πάλι να ανταποκριθούμε στις ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες τους. Με ακόμα μεγαλύτερη συνέπεια λόγων και πράξεων, με ακόμα περισσότερη δουλειά θα συνεχίσουμε και την επόμενη τετραετία.

Η ιστορία των μεγάλων και ουσιαστικών αλλαγών τώρα γράφεται…

Νιώθω τυχερός που αποτελώ και εγώ ένα μικρός μέρος αυτής της Ιστορίας!»

Από την πλευρά της η Ελένη Βατσινά αναφέρει:

«Το Ηράκλειο απέδειξε έμπρακτα ότι δεν ξεχνά την προσφορά του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη. Ο κόσμος του Κινήματος, της Αλλαγής και της Ανατροπής, επέστρεψε στο σπίτι του! Το “ευχαριστώ” είναι λίγο, προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που μου άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού τους, που με εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν με το ύψιστο αγαθό που έχει κάθε πολίτης: την ψήφο του!

Είναι μεγάλη τιμή για μένα που ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ με εμπιστεύεται να είμαι η μία εκ των δύο εκπροσώπων του στο νομό Ηρακλείου και η μία εκ των τεσσάρων στην Κρήτη, μεταξύ των πολύ άξιων συνυποψηφίων μου, οι οποίοι συνέδραμαν καταλυτικά – καθένας από την πλευρά του – στο να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ και τα ποσοστά του, στέλνοντας το μήνυμα της επανόδου του Κινήματος σε όλη την Κρήτη.

Πρωταρχικό μου μέλημα από σήμερα κιόλας είναι να ασχοληθώ με όλα όσα συζητήσαμε με τους πολίτες, όλο το προηγούμενο διάστημα, με στόχο να γίνει η ζωή των πολιτών καλύτερη».

Από την πλευρά του ο Φραγκίσκος Παρασύρης μεταξύ άλλων είπε:

«Πολλά και αληθινά τα ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε! Το ΠΑΣΟΚ στον ν. Ηρακλείου ανέκτησε δυνάμεις. Η κοινωνία αναζητά την υπεύθυνη αντιπολίτευση που  έχει ανάγκη η χώρα. Η στήριξη χιλιάδων ανθρώπων είναι τεράστια τιμή για εμένα. Στις εκλογές του Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μπορεί και πρέπει να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους δεκάδες εθελοντές και εκλογικούς αντιπροσώπους που χθες βρέθηκαν στα εκλογικά κέντρα για να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ και εμένα προσωπικά».

Δήλωση έκανε και ο Γιώργος Ξυλούρης Καντρής που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ο αγώνας συνεχίζεται και το ΠΑΣΟΚ θα γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα στο πλευρό του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη για να βρεθεί και πάλι το ΠΑΣΟΚ στη θέση που του αξίζει και που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και ο τόπος. Ευχαριστώ θερμά τους 8.345 εκλογείς που με ψήφισαν προσωπικά, όπως  όλους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ καθώς και τους συνυποψηφίους μου που όλοι μαζί, χάρις στον ελπιδοφόρο κοινό μας αγώνα, δώσαμε δύναμη στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρό μας. Ο κοινός μας αγώνας συνεχίζεται μέχρι τέλους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει