Οι «διάσημοι» που έμειναν εκτός Βουλής

286

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι και αθλητές  κατέβηκαν στον πολιτικό στίβο  διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών.

Kάποια ονόματα εξελέγησαν, ενώ άλλα έμειναν εκτός είτε γιατί δεν τα «σταύρωσαν» οι ψηφοφόροι είτε γιατί τα κόμματα στα οποία συμμετείχαν δεν μπηκαν στην Βουλή.

Οι μόνες αναγνωρίσιμες υποψήφιες που κατάφεραν να εκλεγούν είναι όλες τους γυναίκες και όλες τους έχουν ασχοληθεί με την τηλεόραση, είτε ως δημοσιογράφοι είτε ως παρουσιάστριες.

Επίσης μέσα είναι και μια αθλήτρια.

 Oι εκτός

Ο δικός μας  γνωστός μουσικός Ψαραντώνης  στελέχωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ25 αλλά  δεν κατάφερε να εκλεγεί αφού και το κόμμα έμεινε εκτός Βουλής.

Ο  υποψήφιος  της ΝΔ δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου έμεινε επίσης εκτός.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική ομάδα το 2004, Γιούρκας Σεϊταρίδης, έδωσε μάχη από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Ιωαννίνων αλλά δεν εξελέγη, λαμβάνοντας μόλις 2.105 σταυρούς.

Η  Νόνη Δούνια ήταν υποψήφια με τη ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων και δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Ο γνωστός ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης, που αγαπήθηκε μέσα από τον ρόλο του «Μιχαλάκη» στη σειρά «Εγκλήματα», ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθηνών αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου, υποψήφιος στον Βορειο τομέα Αθηνών με  τον ΣΥΡΙΖΑ, μενει εκτός.

Ο στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος  ήταν υποψήφιος στο  Νότιο Τομέα με τη ΝΔ αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Η τραγουδίστρια των “Μπλε” Τζώρτζια Κεφαλά, ήταν  υποψήφια με την Πλεύση Ελευθερίας που έμεινε εκτός Βουλής.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μιθριδάτη Χατζηχατζόγλου -τραγουδιστή του συγκροτήματος «Ημισκούμπρια»- με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση, με τη ΝΔ να ζητάει ακόμη και την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια.  Ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Νότιο Τομέα Αθηνών  αλλά  δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ηθοποιός Μάριος Αθανασίου   που ήταν υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Η γνωστή σεναριογράφος και ηθοποιός, υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Χατζησοφιά, δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες του Βόρειου Τομέα Αθηνών και έμεινε εκτός.

Ο Βαγγέλης Σερίφης ή αλλιώς DJ Rico, μουσικός και εκπαιδευτικός ήταν υποψήφιος με το Κομμουνιστικό Κόμμα στον Δυτικό Τομέα Αθήνας αλλά δεν εξελέγη βουλευτής.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ ήταν ο γνωστός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής Διονύσης Τσακνής, που έχει διατελέσει πρόεδρος της ΕΡΤ, θέση από την οποία παραιτήθηκε με δημόσια δήλωσή του, αλλά δεν εξελέγη.

Η ηθοποιός Ελένη Γεραμισίδου έδωσε για μία ακόμη φορά τη μάχη της ψήφου με το ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Ο  γνωστός  ηθοποιός  και πρόεδρος  του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας,  ήταν υποψήφιος με  το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου που δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Ο ηθοποιός και ιδρυτής του κόμματος «Κίνημα φτωχών» Παύλος Κοντογιαννίδης κατέβηκε στις εθνικές εκλογές έχοντας συνοδοιπόρους τους συναδέλφους του Χρήστο Βαλαβανίδη και Ηλία Λογοθέτη. Ο Χρήστος Βαλαβανίδης ήταν υποψήφιος στον Β1 Βόρειο Τομέα Αττικής, ενώ ο Ηλίας Λογοθέτης στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης ως πρόεδρος του κόμματος ήταν υποψήφιος στον Β3 Νότιο Τομέα Αττικής, στον Νομό Ημαθίας και στην Α’ Θεσσαλονίκης. Το κόμμα δεν μπαίνει στη Βουλή.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και της Σεβίλλης Βασίλης Τσιάρτας βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος Τζήμερου-Κρανιδιώτη, το οποίο δεν μπαίνει στη Βουλή.

Ο ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος  ήταν εκ νέου υποψήφιος με το ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθηνών αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη, ήταν  υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Κορινθία, βγήκε πρώτη σε ψήφους αλλά δεν μπαίνει στη Βουλή.

Με το κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου ήταν υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης .Το κόμμα δεν μπήκε στη Βουλή.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής, που κατέβηκε για πρώτη φορά με το ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο, συγκέντρωσε 2.280 σταυρούς, τερμάτισε δεύτερος, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Εκτός Βουλής έμειναν  ακόμα από τον χώρο του αθλητισμού οι Νίκος Σαργκάνης (ΠΑΣΟΚ, Επικρατείας), Γιώργος Πομάσκι (ΚΚΕ, Βόρειος Τομέας Αθηνών), Γιώργος Κουκλάκης (ΣΥΡΙΖΑ, Βόρειος Τομέας Αθηνών), Πέτρος Κωνσταντινέας (ΣΥΡΙΖΑ, Μεσσηνία), Νίκος Παπαδόπουλος (ΚΚΕ, Ηλεία), Σοφία Σακοράφα (ΜέΡΑ25), Θανάσης Δημόπουλος (Ελληνική Λύση, Αχαΐα).

Οι δύο  τελευταίοι δεν τα κατάφεραν.

 Oι εντός

Η δημοσιογράφος, σεναριογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα θα περάσει τις πόρτες του ελληνικού κοινοβουλίου, καθώς ήταν στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ράνια Θρασκιά κέρδισε τη μάχη του σταυρού με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος βγήκε δεύτερη σε σταυρούς, πίσω από την Αικατερίνη Νοτοπούλου.

Η τραγουδίστρια Ραλλία Χριστίδου εξασφάλισε για μια ακόμη 4ετία την παρουσίας της στη Βουλή.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σεμίνα Διγενή ήταν υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών με το ΚΚΕ. Βγήκε πρώτη σε σταυρούς και μπαίνει στη Βουλή.

Τελευταία από τους 9 βουλευτές της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών η αθλητική δημοσιογράφος Άρια Αγάτσα.

Η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, η οποία συμπεριλήφθηκε στο Επικρατείας της ΝΔ, επίσης εκλέγεται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει