ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: «Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας»

241

Παρά τη συντριπτική ήττα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να υποστηρίζουν πως δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

Εξηγούν ότι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, είναι η στρατηγική του κόμματος και τι πήγε λάθος εκεί. Μάλιστα, σημειώνουν ότι δεν υπάρχει συζήτηση για ηγεσία, ενώ εκκρεμεί και ο β’ γύρος των εκλογών.

«Ο πρόεδρος συνεχίζει κανονικά», λένε άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα.

Η σύσκεψη στελεχών υπό τον Τσίπρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο γραφείο του στον 7ο ήταν, μεταξύ άλλων, οι γραμματείας Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, ο Μιχάλης Καλόγηρου, ενώ λίγο μετά τις 22:00 έφτασε και η Εφη Αχτσιόγλου.

Ο Τσακαλωτος, ο οποίος αποχώρησε, απέκλεισε κάθε θεμα ηγεσίας, είπε ότι σήμερα είναι πιθανό να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, ώστε να χαραχθεί η στρατηγική ενόψει του β’ γύρου. «Δεν είμαι σίγουρος για το πότε θα διεξαχθεί η Πολιτική Γραμματεία, ωστόσο αν στοιχηματιζα θα έλεγα ότι θα γίνει αύριο», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος – σχολιάζοντας τις εξελίξεις μετά την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές 2023.

Σε ερώτηση για το τι σημαίνουν οι «αλλαγές» τις οποίες προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ισχυρίστηκε πως αυτό δεν το γνωρίζει, αλλά σε κάθε περίπτωση όλα τα ζητήματα θα συζητηθούν ψύχραιμα εντός οργάνων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει