Οι αντιδράσεις των στελεχών μετά το σαρωτικό αποτέλεσμα

288

Σε δηλώσεις προέβησαν στέλεχη τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, απέκλεισε ουσιαστικά το ενδεχόμενο η ΝΔ να «τα βρει» μετεκλογικά με άλλα κόμματα για τη συγκρότηση κυβέρνησης. Στην μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν τόσο  Νίκος Παππάς που τόνισε ότι«Είναι σαφές ότι δεν πετύχαμε τον στόχο μας».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Κόκκαλης έκανε λόγο για ένα «πρωτοφανές αποτέλεσμα με ένα πρωτοφανές εκλογικό σύστημα»

Γεραπετρίτης: “Πρόκειται για μία εντολή αυτοδυναμίας”

«Είπα καθαρά ότι πρόκειται για μία εντολή αυτοδυναμίας, τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Mεταξύ άλλων  δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Θα περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα για να κάνουμε τις οριστικές μας αξιολογήσεις.

Διαφαίνεται πάντως ότι η ΝΔ θα έχει μία πολύ σημαντική νίκη. Θέλω να πω ότι ο ελληνικός λαός αξιολόγησε το παρελθόν αλλά ψήφισε για το μέλλον του. Ψήφισε σταθερότητα, συνέπεια, ευημερία. Και θέλω να πω ότι έδωσε με τον τρόπο αυτό μία καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στη ΝΔ”.

Απέκλεισε τη συνεργασία με άλλα κόμματα ο Άκης Σκέρτσος

Αν τα αποτελέσματα των exit poll επιβεβαιωθούν, είναι σαφές ότι από αυτά δεν προκύπτει «εντολή των πολιτών για συνεργασίες», δήλωσε στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, αποκλείοντας ουσιαστικά το ενδεχόμενο η ΝΔ να «τα βρει» μετεκλογικά με άλλα κόμματα για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Ωστόσο, με τη δήλωση αυτή, ο κ. Σκέρτσος δεν έκλεισε την πόρτα στα σενάρια ότι οι δεύτερες εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα από τις 2 Ιουλίου.

Δεδομένου ότι η μέγιστη διάρκεια των διερευνητικών εντολών είναι 9 μέρες, και ακόμη κι αν συμπεριλάβει κανείς το χρόνο που απαιτείται για την ορκωμοσία της Βουλής, την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρων και τη σύσκεψη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένα εφικτό σενάριο θα ήταν να γίνουν οι δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου.

 Δήλωση Νίκου Παππά

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα , Νίκος Παππάς ερωτηθείς αν η συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά λόγο για εσωκομματικές εξελίξεις είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ανακτά την πρωτοβουλία».

«Είναι σαφές ότι δεν πετύχαμε τον στόχο μας» σχολίασε επίσης ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέτρος Κόκκαλης: «Πρωτοφανές αποτέλεσμα  με ένα πρωτοφανές  πολιτικό σύστημα»

Το εκλογικό αποτέλεσμα σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Κόκκαλης.

Πρόκειται για ένα «πρωτοφανές αποτέλεσμα με ένα πρωτοφανές εκλογικό σύστημα» τόνισε.

«Εδώ αποτυπώνεται το κόστος που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας μια αξιακή πολιτική επιλογή να φέρει την απλή αναλογική, ίσως οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες, ίσως δεν το χειριστήκαμε όπως έπρεπε, ίσως κατάφερε η κυβέρνηση να πείσει ότι η απλή αναλογική φέρνει ακυβερνησία», συμπλήρωσε.

«Σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία, είναι μια δικιά μας επιλογή να πάμε με αυτό το σύστημα», κατέληξε.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει