Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε την έγκριση να κυβερνήσουμε αυτοδύναμοι»

727

Απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των εκλογών δήλωσε αμέσως μετά την εκλογική του νίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για καταλυτικά μηνύματα της κάλπης.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει την έγκριση να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Το ζήτησαν οι ψηφοφόροι με τρόπο εμφατικό. Μας ζήτησαν να τρέξουμε τις μεταρρυθμίσεις για καλύτερους μισθούς, καλύτερη υγεία και μία Ελλάδα ασφαλή» είπε μεταξύ άλλων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «αύριο θα ακολουθήσω ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα», αν και πρόσθεσε ότι «τα μαθηματικά της απλής αναλογικής παραπέμπουν σε κομματικά παζάρια» και πως «τις μεγάλες αλλαγές τις φέρνουν οι σταθερές κυβερνήσεις».

Με αυτό τον τρόπο προανήγγειλε τη διεξαγωγή δεύτερων εκλογών, λέγοντας πως «όλοι καλούμαστε να επιταχύνουμε τη διαδικασία για να έχει η πατρίδα έμπειρο χέρι στο τιμόνι της».

«Τα εκατομμύρια των Ελληνίδων και Ελλήνων ανέδειξαν τη ΝΔ νικήτρια» ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσθέσει:

«Τα αποτελέσματα της κάλπης είναι καταλυτικά. Η ΝΔ έχει την έγκριση να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Το ζήτησαν οι ψηφοφόροι με τρόπο εμφατικό. Μας ζήτησαν να τρέξουμε τις μεταρρυθμίσεις για καλύτερους μισθούς, καλύτερη υγεία και μία Ελλάδα ασφαλή.

Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και το διχασμό. Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ ακόμα πιο σκληρά. Η δυναμική του αποτελέσματος είναι παραπάνω από σαφής για κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Πρώτος εγώ ξέρουμε πόση δουλειά έχουμε μπροστά μας. Χρειάζεται μία κυβέρνηση που μπορεί. Αύριο θα ακολουθήσω ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα.

Τα μαθηματικά της απλής αναλογικής παραπέμπουν σε κομματικά παζάρια.

Όλοι καλούμαστε να επιταχύνουμε τη διαδικασία για να έχει η πατρίδα έμπειρο χέρι στο τιμόνι της. Οι πολίτες επέλεξαν αυτοδύναμη ΝΔ. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να κάνουν πράξη το πρόγραμμά μας. Θα διανύσουμε μαζί τον δρόμο.

Χωρίς αλαζονεία και χωρίς έπαρση που προσωπικά δεν θα ανεχθώ.

Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας.

Τις μεγάλες αλλαγές τις φέρνουν οι σταθερές κυβερνήσεις».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει