«Καληνύχτα Μητσοτάκη – καλημέρα αλλαγή» είπε από την Πάτρα ο Α. Τσίπρας

832

Την τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση στην Πάτρα πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην πλατεία Γεωργίου.

«Την Κυριακή λέμε καληνύχτα Μητσοτάκη, καλημέρα στην αλλαγή», ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος αναφέρθηκε και στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο ΣΚΑΙ για το «σχέδιό του για τη μεσαία τάξη», τονίζοντας πως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν θα του δώσουν συγχωροχάρτι γιατί είναι ασυγχώρητος: «Να τιμωρήσει και να τσακίσει τους δανειολήπτες που κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους χάρη στο νόμο Κατσέλη.

Και τώρα καταλάβαμε γιατί επιμένει τόσο πολύ ότι δήθεν εμείς έχουμε κρυφή ατζέντα στο πρόγραμμά μας. Γιατί θέλει με τον αντιπερισπασμό αυτό να κοιτάζουν οι πολίτες αλλού την ώρα που αυτός θα ετοιμάζεται να τους πάρει τα σπίτια».

Αναφερόμενος, στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, αναρωτήθηκε ποια απόσταση είναι μεγαλύτερη, αυτή που χωρίζει τη Δεξιά από την Αριστερά ή αυτή που χωρίζει την ανθρωπιά από την αναισθησία.

Επανέλαβε πως το Συμβόλαιο Αλλαγής δεσμεύει όλους κατά γράμμα και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν και σε καμία να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό: «Δεν προβλέπουμε εμείς αυξήσεις φόρων και εισφορών για τη μεσαία τάξη. Μειώσεις φόρων προβλέπουμε. Αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ και για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπουμε. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος προβλέπουμε. Μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα προβλέπουμε.

Κατάργηση του ΕΦΚ για το αγροτικό και κτηνοτροφικό πετρέλαιο προβλέπουμε. Γιατί εμείς έχουμε πλέον όχι μόνο πολιτική αλλά και ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε και να δώσουμε ανάσες ειδικά στη μεσαία τάξη, που φορτώθηκε δυσανάλογα βάρη τις ημέρες των μνημονίων κι εξαπατήθηκε βάναυσα από τον κ. Μητσοτάκη το 2019».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε και τι θα περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα υπογραφεί τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής του:

Πρώτον, την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, έως ότου θεσμοθετηθεί και υλοποιηθεί η νομοθετική ρύθμιση των χρεών.

Δεύτερο, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, το μηδενισμό του σε συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης.  Και τρίτο, την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής γι’ αυτές τις εξετάσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει