Η δική μου αυτοδύναμη κυβέρνηση!

384

Δεν είμαι μάγος για να ξέρω τι θα συμβεί το βράδυ της Κυριακής…

Δεν έχω κιόλας μπροστά μου καμιά γυάλινη σφαίρα για να τη χαϊδέψω και να δω τι θα βγει από μέσα, αλλά στην παρούσα φάση και μέχρι την τελική ετυμηγορία της κάλπης, άλλο είναι αυτό που με κόφτει!

Τώρα λοιπόν, που πέφτει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου και καλούμαστε να επιτελέσουμε το ιερό δημοκρατικό χρέος μας, κυριεύομαι και νιώθω να κατακλύζομαι από μια μεγάλη ανάγκη: να δηλώσω την ευγνωμοσύνη μου για όλα όσα μού πρόσφερε αυτό το υπέροχο ταξίδι!

Στο ποίημα του «Ιθάκη», ο Κωνσταντίνος Καβάφης γράφει πως σημασία, λέει, έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός.

Συμφωνώ, αλλά διαφωνώ και τούτο το οξύμωρο σχήμα ισχύει απολύτως…

Όταν αποφάσισα να εκτεθώ και να μπουκάρω στην εκλογική αρένα, φανταζόμουν, μα δεν μπορούσα να υπολογίσω με ακρίβεια τι θα μού πρόσφερε αυτό το ταξίδι.

Τώρα που ολοκληρώθηκε και πλέον το καράβι δένει στην αποβάθρα, νιώθω στ’ αλήθεια πάμπλουτος σε εμπειρίες, σε εικόνες, σε στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στον σκληρό δίσκο μου.

Ασφαλώς θέλω να εκλεγώ, δεν κατέβηκα σε αυτή τη μάχη μονάχα για τη χαρά του παιχνιδιού, όπως λέγεται συνήθως στον αθλητισμό…

Αποφάσισα να εκτεθώ στον πολιτικό στίβο, με το όραμα, τον στόχο και τον πόθο να βοηθήσω τον λατρεμένο μου τόπο, μακριά από ιδιοτελείς σκοπούς, δεύτερες σκέψεις και ατομικές ατζέντες.

Από τα τέλη του Ιανουαρίου που μπήκα σε αυτό το ιδιάζον τριπάκι, πέρασαν τέσσερις σκληροί, κοπιώδεις και ζόρικοι μήνες οι οποίοι με γέμισαν με αδιανότητες παραστάσεις και αφάνταστα συναισθήματα.

Νιώθω, λοιπόν, υποχρεωμένος και ευγνώμων απέναντι σε εκείνους που μου χάρισαν και μοιράσθηκα μαζί τους τέτοιες στιγμές που χαρακώνουν τη ζωή μου!

Έδωσα έναν τίμιο αγώνα, έκανα λάβαρο την κρητική πρεπιά, δεν ένιωσα να τσαλακώνομαι ή να λασπώνομαι, όπως με φοβέριζαν κάποιοι και την Κυριακή θα σταθώ κι εγώ στην ουρά, στοιχισμένος πίσω από τους συμπολίτες μου, για να ρίξω κι ελόγου μου το ψηφαλάκι μου.

Όλον αυτό τον καιρό έκανα αναρίθμητες χαιρετούρες και άνοιξα ένα σωρό από αγκαλιές, μα άφησα επίτηδες για σήμερα μια τελευταία χαιρετούρα και μια τελευταία αγκαλιά συλλήβδην προς όλους εκείνους με τους οποίους συναντήθηκα, συγχρωτίσθηκα και συζήτησα απανταχού του Νομού μας.

Δεν ξέρω τι θα προκύψει από την… γκαστρωμένη κυριακάτικη κάλπη κι αν θα βγει κυβέρνηση από την πρώτη εκλογική διαδικασία…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί ντε και καλά την αυτοδυναμία, αλλά τον πρόφταξα και πολύ το χαίρομαι!

Τη δική μου αυτοδυναμία σε αυτές τις εκλογές την εξασφάλισα προτού καν ανοίξουν οι κάλπες και έχει να κάνει με την εκτίμηση, τον σεβασμό και την αγάπη που εισέπραξα με γαλαντομία  και αποτελούν την προστιθέμενη αξία σε αυτή τη δοκιμασία και την ανεκτίμητη προίκα της ζωής μου.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου…

Ψυχή βαθιά!

*Ο Βασίλης Σκουντής είναι δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής του Νομού Ρεθύμνης με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει