Η Δέσποινα Λημνιωτάκη στη Φιλελεύθερη Συμμαχία

578

Η μία από τις δύο γυναίκες προέδρους στην Ελλάδα είναι από το Ηράκλειο και κατεβαίνει στις εκλογές τις 21ης Μαΐου με το ψηφοδέλτιο του συνασπισμού κομμάτων Κοινωνία Αξιών – Φιλελεύθερη Συμμαχία.

Πρόκειται για τη Δέσποινα Λιμνιωτάκη, η οποία έχει καταγωγή από τη Σητεία, μένει στο Ηράκλειο και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην κοινωνική ψυχολογία και τα ζητήματα έμφυλων ταυτοτήτων. Είναι ακτιβίστρια υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βρίσκεται σήμερα συνεπικεφαλής του συνασπισμού δύο μικρών κομμάτων που εκπροσωπούν το φιλελεύθερο κέντρο.

Στο κεντρικό προεκλογικό της σποτ δηλώνει ότι «Πολιτική μας, είναι η Ελευθερία».  Ο ίδιος ο συνασπισμός Κοινωνία Αξιών – Φιλελεύθερη Συμμαχία, ξεκίνησε την κοινή κάθοδο με τη φράση «η συνεργασία είναι η πρώτη, αυταπόδεικτη αλλαγή που θέλει κανείς να φέρει στον κόσμο», επειδή και οι δύο συνεπικεφαλής, η Δέσποινα Λιμνιωτάκη και ο Στέλιος Φενέκος, πιστεύουν στην απλή αναλογική ως μοχλό βελτίωσης του πολιτικού κλίματος.

Στις ομιλίες της κάνει λόγο για τις παθογένειες του ελληνικού κράτους, για τις παραλείψεις στις υπηρεσίες υγείας – και συγκεκριμένα στο πεδίο της ψυχικής υγείας που η ίδια πιστεύει ότι πρέπει να αποκτήσει κεντρική θέση στην μεταρρυθμιστική ατζέντα της επόμενης κυβέρνησης – καθώς και για την υπερφορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών που χρειάζεται να αφεθούν ελεύθεροι από φόρους να δουλέψουν.

Ταυτόχρονα προτρέπει τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη όχι με θυμό, αγανάκτηση ή εκδικητικότητα αλλά με νηφαλιότητα και απόλυτη συναίσθηση της χώρας που θα ήθελαν να δημιουργήσουν.

Η Δέσποινα Λιμνιωτάκη, γνωστή χρόνια από τον τρόπο με τον οποίο αρθρογραφεί για τα κακώς κείμενα και τους τρόπους βελτίωσης αυτών, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, είναι υποστηρίκτρια της πολιτικής from-local-to-global, μιας διαφορετικής κουλτούρας συμπερίληψης των κοινοτήτων, με έμφαση σε αυτά που μπορεί να καταφέρει με τα χέρια του το ίδιο το άτομο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει