Έδειραν τον συγγενή της Μπριζίτ!

199

Για «απαράδεκτη» και «αχαρακτήριστη» πράξη έκανε λόγο ο Εμανουέλ Μακρόν, καταγγέλλοντας την επίθεση σε συγγενή (ανιψιός) της συζύγου του, Μπριζίτ.

«Αυτές είναι απαράδεκτες και αδικαιολόγητες ενέργειες»  δήλωσε κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ρέικιαβικ. «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία. Καμιά μορφή βίας δεν δικαιολογείται» τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο συγγενής της Μπριζίτ Μακρόν, Ζαν Μπατίστ Τορνέ, δέχθηκε επίθεση στο περιθώριο διαδήλωσης κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι δράστες τον χτύπησαν στο κεφάλι, στα χέρια και στα πόδια, βρίζοντας «τον πρόεδρο, τη γυναίκα του και την οικογένειά μας», προτού τραπούν σε φυγή όταν επενέβησαν τρεις περίοικοι, είπε ο πατέρας του στο Γαλλικό Πρακτορείο. Νωρίτερα, η Μπριζίτ Μακρόν εξέφρασε την οργή της για την επίθεση. «Στέκομαι απόλυτα αλληλέγγυα στην οικογένειά μου» είπε σε δήλωσή της που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Έχω καταγγείλει επανειλημμένα τέτοιου είδους βία που μπορεί να οδηγήσει μόνο προς το χειρότερο» πρόσθεσε η σύζυγος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει