Περιφέρεια: Για θέματα υποδομών και ανάπτυξης ενημερώθηκε ο Φ. Παρασύρης

200

Στην Περιφέρεια Κρήτης βρέθηκε χθες ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Φραγκίσκος Παρασύρης, όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στο πλαίσιο της συνάντησης ενημερώθηκε για τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα της Κρήτης ενόψει και της έναρξης εφαρμογής του νέου ΕΣΠΑ.

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης προέκρινε την ανάγκη για μια γενναία πολιτική αποκέντρωσης, η οποία θα μεταβιβάζει πόρους και αρμοδιότητες στην Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνοντας έναν νέο ρόλο στις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους τους. Συζητώντας με τον περιφερειάρχη ενημερώθηκε για την πορεία κατασκευής στο ΒΟΑΚ, για τη δρομολόγηση των εργασιών στο Καστέλλι και για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που εκτελούνται στο Ηράκλειο.

«Προσωπικά, δεσμεύομαι ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων που μου αναλογούν, θα συνεργαστώ στενά με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου όλοι μαζί, να ενισχύσουμε τις προσπάθειες των τοπικών φορέων για την αναπτυξιακή προοπτική του Ηρακλείου», τόνισε ο Φραγκίσκος Παρασύρης.

Στη συνέχεια ο Φραγκίσκος Παρασύρης, βρέθηκε στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Σε συνάντηση με τον πρόεδρο καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη ενημερώθηκε για τις ερευνητικές δράσεις που υλοποιεί το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της Ελλάδας. «Η Κρήτη παραμένει στη ζώνη της πρωτοπορίας και της καινοτομίας. Το ΙΤΕ, τα τελευταία χρόνια, διευρύνει τους ορίζοντές του, στον παγκόσμιο χώρο της έρευνας.

Η πολιτεία οφείλει μέσα από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτήσεων, να ενισχύει ακόμα περισσότερο το σπουδαίο ερευνητικό έργο του ΙΤΕ». Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Σύλλογο Ερευνητών, το Σύλλογο Εργαζομένων του ΙΤΕ και με τη Διοίκηση του Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης και τον διευθυντή Δρ. Γιώργος Παπαμιχαήλ, όπου παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα σχετικά με τη λειτουργία των παραπάνω δομών.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στο ΙΤΕ και το Τεχνολογικό Πάρκο, ο Φραγκίσκος Παρασύρης δήλωσε «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις προτεραιότητές του έχει θέσει την ριζική αναγέννηση του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Βασική μας δέσμευση σε αυτό το πλαίσιο παραμένει η στήριξη με κάθε τρόπο των ερευνητών, των καθηγητών, των φοιτητών και των εργαζομένων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει