Ήρθε στην Κρήτη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου

163

Ο συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, από την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 έως το Σάββατο 06 Μαϊου 2023, επισκέφτηκε την Κρήτη, στα πλαίσια προετοιμασίας της αντιπυρικής περίοδου που ήδη διανύουμε.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του, συνοδευόμενος από τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Νήσου, αρχιπύραρχο Γεώργιο Τσικαλά, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης, αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, υποψήφιους βουλευτές, εκπροσώ- πους Σωμάτων Ασφαλείας και λοιπών Φορέων, εθελοντικές ομάδες, καθώς και με το σύνολο του προσωπικού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων.

Με τους ανωτέρω συζητήθηκαν οι απαραίτητες δράσεις για την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, ώστε να υπάρξει προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος.

Κοινός στόχος σε όλες τις συσκέψεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε άριστο από μεριάς και των δύο συνεργασίας κλίμα, υπήρξε η δραστική θωράκιση του Νησιού γενικότερα σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας. Επίσης υπήρξαν απαιτούμενες παρέμβασεις σχετικά με σοβαρά ζητήματα σε κάλυψη προσωπικού, επιχειρησιακά θέματα και σε κτιριακές δομές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακιών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει