Λαμπρινός για γερμανικές αποζημιώσεις

432

Με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σκέρτσου για το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Φραγκίσκος Λαμπρινός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η θέση που διατύπωσε ο κ. Σκέρτσος, ότι δηλαδή το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων δήθεν «ανήκει στο παρελθόν», παρά τη μερική αναδιατύπωσή της, συνδυάζει τον κυνισμό με τον επικίνδυνο ιστορικό αναθεωρητισμό. Επιπλέον, είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, τόσο σε πολιτικό όσο και, ιδίως, σε νομικό επίπεδο.

Κι αυτό γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της χώρας σε κάθε δικαστήριο ή διεθνές forum στο οποίο θα εξεταστεί μελλοντικά το ζήτημα. Δημιουργούνται δε σοβαρά ερωτηματικά για τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση προέβη αιφνιδίως – και μάλιστα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου – σε μία τέτοια τοποθέτηση, η οποία αφίσταται σημαντικά της εθνικής θέσης για το ζήτημα.

Σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξε ο κ. Σκέρτσος, για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ηθικά, ιστορικά και πολιτικά επιβεβλημένη και απολύτως επίκαιρη, όχι ως επιθετική ενέργεια αλλά ως αντιφασιστικό – δημοκρατικό διάβημα και γέφυρα μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού λαού».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει