Ο Ερντογάν από την… Ποταμιά!

596

Ο Ταγίπ Ερντογάν ενοχλείται σφόδρα όταν κάποιοι επιχειρούν ίντριγκα με την …Ελληνική καταγωγή του. Η οικογένειά του  κατάγεται από το χωριό Ποταμιά της Ριζούντας. Υπάρχουν πλάνα από παλαιότερη επίσκεψη στον τόπο καταγωγής του στα οποία έχει καταγραφεί να αποκαλεί το χωριό «Ποταμιά» και όχι με την τουρκική ονομασία του.

Όπως είχε πει σε αυτή την επίσκεψη «όταν έρχεσαι στο χωριό της καταγωγής σου, στο χωριό της οικογένειάς σου, το αποκαλείς με την παραδοσιακή ονομασία του και όχι με την τουρκική». Αυτή ήταν  μάλιστα από τις σπάνιες φορές που έχει εκστομίσει ελληνικές λέξεις.

Το Open έκανε μια σύντομη αναδρομή μέσα από εικόνες στον βίο και την πολιτεία του Τούρκου προέδρου, ο οποίος γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1954 στην συνοικία Κασίμπασα της Κωνσταντινούπολης. Η οικογένειά του είναι τούρκικη, λαζικής και γεωργιανής καταγωγής και έχουν καταβολές στην Ατζαρία της Γεωργίας.

Τα πρώτα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στη Ριζούντα του Εύξεινου Πόντου. Εκεί, υπηρετούσε ο πατέρας του ως αξιωματικός του Λιμενικού. Μετά, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και φοίτησε σε ιερατικό σχολείο. Παράλληλα, έκανε δουλειές του ποδαριού για να εξοικονομήσει χρήματα ενώ από μικρός αγαπούσε το ποδόσφαιρο και ήταν ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής.

Στην πολιτική σκηνή από το 1994 μέχρι το 1998 εξελέγη δύο φορές δήμαρχος στην Κωνσταντινούπολη. Μετά κατηγορήθηκε, δικάστηκε και φυλακίστηκε και επανήλθε το 2003.

Είναι πρόεδρος της Τουρκίας από τον Αύγουστο του 2014. Διετέλεσε επίσης πρωθυπουργός της χώρας από το 2003 έως το 2014, για τρεις συνεχόμενες θητείες.

Εμφανίζεται να έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, αν και πολλοί αμφισβητούν εάν φοίτησε και αποφοίτησε από τη σχολή. Όσες φορές έχει ζητηθεί να επιδείξει το πτυχίο του, δεν το έκανε ποτέ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει