Δύο Κρητικοί διεκδικούν την προεδρία στην ΠΟΞ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ “Π” ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ Μ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Μ. ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ

772

Δύο ξενοδόχοι από την Κρήτη, διεκδικούν την προεδρία στις εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ). Είναι ο κ. Μανόλης Γιαννούλης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χανίων και ο κ. Μανόλης Τσακαλάκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου, οι οποίοι μίλησαν στην “Π” για αυτή τους την απόφαση. Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του κ. Γιαννούλη: “Όσοι υπηρετούμε από θέσεις ευθύνης τον ξενοδοχειακό κλάδο, οφείλουμε να επιδιώκουμε την επίλυση των προβλημάτων με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ρεαλισμό. Υπό αυτό το πρίσμα, καταθέτω την υποψηφιότητα μου για πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στις επικείμενες εκλογές”.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων των Χανίων επισημαίνει ότι:

“Στόχος του νέου διοικητικού συμβουλίου, θα είναι να κτίσει πάνω σε αυτά που ήδη έχει πετύχει όλα τα τελευταία χρόνια το συνδικαλιστικό μας όργανο, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Γνωρίζουμε τις ανάγκες και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε όσα δικαίως αξίζει να έχει ως εφόδια ο ξενοδόχος, για να λειτουργεί επιτυχώς σε ένα μεταβαλλόμενο τουριστικό περιβάλλον, με αυξανόμενες και νέες προκλήσεις. Καθώς είναι πολλά τα ανοιχτά μέτωπα, ως ενδεικτικά παραδείγματα μπορούν να αναφερθούν η συνέχιση του αγώνα για τη ρύθμιση της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων, η εύρεση λύσεων στο μέτωπο της εύρεσης προσωπικού και η βελτίωση των υποδομών.

Οδηγός μας σε αυτή την προσπάθεια”, συνεχίζει ο κ. Γιαννούλης, “είναι η διασφάλιση της ενότητας του κλάδου και η συνεργασία με τους θεσμικούς και άλλους φορείς που θα ισχυροποιήσουν το διεκδικητικό μας πλαίσιο.

Ο διεθνής ανταγωνισμός αυξάνεται διαρκώς και πρέπει να γίνει κατανοητό προς κάθε κατεύθυνση ότι κάθε μέτρο βελτίωσης της ανταγωνιστικής θέσης των ελληνικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σημαίνει παράλληλα και βελτίωση της θέσης του ελληνικού τουρισμού στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα. Σημαίνει περισσότερα έσοδα για το κράτος, ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και αύξηση της απασχόλησης”.

Μετά από 3 θητείες στο Δ.Σ. της ΠΟΞ, κρίνω ότι είμαι άξιος να εκπροσωπήσω με τον καλύτερο τρόπο τον κλάδο”, είπε στην “Π” ο κ. Τσακαλάκης, επισημαίνοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του κλάδου, τα οποία είναι κοινά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Ρέθυμνο, ζήτησε μείωση εργοδοτικών εισφορών και περαιτέρω μείωση του φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων, κάτι που ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε άμεσα.

Ο κ. Τσακαλάκης είπε ακόμη ότι ζήτησε απλούστευση των διαδικασιών για να έλθουν για εργασία πολίτες από τρίτες χωρες, αφού ειδικά η Κρήτη, κατάφερε να απορροφήσει μόλις 280 εργαζόμενους.

“Διαμαρτυρηθήκαμε στον υπουργό τουρισμού τον κ. Κικίλια, αλλά ο υπουργός μάς παρέπεμψε  στον κ. Χατζηδάκη”, είπε.

Στο ερώτημα πόσα είναι τελικά τα κενά των εργαζομένων στον τουρισμό στην Κρήτη, σημείωσε ότι ουασιστικά φθάνουν τις 6.000 και σήμερα πολλά από αυτά καλύπτονται από Έλληνες, σε ποσοστό 90% που ζουν εκτός Κρήτης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει