Χειμάρρα: Κάλεσμα Μπελέρη από τη φυλακή για την αλλαγή

269

«Τώρα είναι η ώρα! Σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου! Κανείς να μην λείψει από τις κάλπες στις 14 Μαΐου! Όλοι είμαστε ΕΝΑ και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την υποστήριξη, την αγάπη σας και την συμπαράσταση σας! Όλοι μαζί για την αλλαγή!

Για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας!». Αυτή η ανάρτηση ανέβηκε στο προσωπικό λογαριασμό του ομογενή, Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Η σύλληψη και η προφυλάκιση Μπελέρη φέρεται να συντέλεσε στην αύξηση των ανθρώπων που ταξίδεψαν από την Αθήνα στη Χειμάρρα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όπως δήλωσε ο γιος του φυλακισμένου υποψηφίου.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος τονίζει ότι «η σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου δύο ημέρες πριν τις εκλογές δεν συνιστά κράτος δικαίου», υπογραμμίζοντας ότι  «η απόφαση για προφυλάκιση του Φ. Μπελέρη  επιφέρει πλήρη ανατροπή των κανόνων ισονομίας στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, σημαντικότατο κέντρο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Μια τέτοια απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία, καθώς προϋπόθεση της ευρωπαϊκής αυτής πορείας είναι η προσήλωση των υποψηφίων προς ένταξη χωρών στους ευρωπαϊκούς κανόνες και στις αρχές του κράτους δικαίου.

Αποφάσεις σαν τη σημερινή οι οποίες παραβιάζουν τις ανωτέρω αρχές σημαίνουν ότι στην πράξη η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο», καταλήγει.

Ο Μπελέρης συνελήφθη για «εξαγορά ψήφων».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει