Το 2022 απογείωσε τη SKY express

545

Η αφετηρία του Ηρακλείου και η ενίσχυση του κρητικού brand name.

Με το Ηράκλειο να αποτελεί τη μεγάλη και στρατηγική βάση της, η SKY express συνδέει την Κρήτη με ένα εκτεταμένο δίκτυο πολύ σημαντικών ευρωπαϊκών πόλεων και δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης και αξιοποίησης του τουριστικού προϊόντος όλου του νησιού και της τοπικής επιχειρηματικότητας, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων και των στόχων της εταιρείας.

Παράλληλα, η SKY express με τη συνεχή δραστηριοποίησή της, προσφέρει στους ανθρώπους του Ηρακλείου περισσότερες επιλογές με νέες συνδέσεις, περισσότερα δρομολόγια και ποιοτικές υπηρεσίες, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στον υγιή ανταγωνισμό και τη δημιουργία πιο ανταγωνιστικών ναύλων.

Η σημασία της πόλης του Ηρακλείου είναι μεγάλη για τη SKY express και για το λόγο αυτό έχει επενδύσει, μεταξύ άλλων και στο ανθρώπινο κεφάλαιο της περιοχής.

Ο Όμιλος IOGR, στον οποίο ανήκει η SKY express, απασχολεί στην τοπική κοινωνία περισσότερους από 2.600 εργαζομένους, που κατοικούν μόνιμα στην πόλη κι εργάζονται στο χώρο του τουρισμού, των logistics, του real estate, αλλά και ως πληρώματα θαλάμου, πληρώματα διακυβέρνησης και ως προσωπικό επίγειας εξυπηρέτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το καλοκαίρι του 2023 ο αριθμός των αεροσκαφών της SKY express που έχουν ως μόνιμη βάση το Ηράκλειο ανέρχονται πλέον σε 5, ενισχύοντας τη διασυνδεσιμότητα της Κρήτης κι εξυπηρετώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο 20 διεθνών προορισμών σε 7 χώρες -Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ρουμανία και Πολωνία.

Στην εκδήλωση, η SKY express παρουσίασε τις επιτυχίες και τα βασικά μεγέθη που σημείωσε το 2022 ακολουθώντας μία επιτυχημένη πορεία, η οποία δημιουργεί αξία για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Το 2022 ήταν μία χρονιά εκθετικής οργανικής ανάπτυξης για τη SKY express και όλο το δίκτυό της:

*Οι συνολικές πτήσεις κατά το 2022 ήταν αυξημένες κατά σχεδόν 50% ξεπερνώντας τις 49.000, καλύπτοντας 34 προορισμούς εσωτερικού και 24 εξωτερικού.

*Οι επιβάτες της εταιρείας το 2022 σχεδόν τριπλασιάστηκαν, φτάνοντας τους 3.500.000, αντανακλώντας και την εισαγωγή δύο AIRBUS Α321neo στο στόλο.

* Το 2022 τα συνολικά έσοδα της εταιρίας υπερτριπλασιάστηκαν φτάνοντας τα €262 εκ., οδηγούμενα από την υψηλότερη ανάπτυξη των πτήσεων εξωτερικού.

*Η μέση πληρότητα βελτιώθηκε κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες κατά τη διάρκεια του 2022 αποδεικνύοντας τη δυναμική της εμπορικής πρότασης της εταιρίας, της επιχειρησιακής της αποτελεσματικότητας, αλλά και συμβάλλοντας στην επαναφορά της τουριστικής κίνησης κοντά στα επίπεδα του 2019.

*Αναδείχθηκε ως η ευρωπαϊκή εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση πτητικού έργου, σύμφωνα με το Eurocontrol.

*Είναι η μόνη ελληνική αεροπορική εταιρεία που έγινε διεθνές case study της Google. Η χρήση των πιο προηγμένων εργαλείων (travel insights), κατέταξε την SKY express στην πρώτη τριάδα των Ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών που αύξησαν την online επισκεψιμότητά τους σε σχέση με το 2019.

Με τη SKY express το Ηράκλειο αποκτά το δικό του δίκτυο

Στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς και απευθείας διασύνδεση της Ευρώπης με το Ηράκλειο.

Tο Ηράκλειο έχει τη δική του διασύνδεση τόσο με σημαντικές πόλεις της χώρας, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος, ο Βόλος, και η Κάρπαθος όσο και με 20 πόλεις σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ρουμανία και Πολωνία.

Ήδη το 2022 ήταν μία εξαιρετικά σημαντική χρονιά για τη SKY express και για το Ηράκλειο, καθώς:

*Πραγματοποίησε 5.260 πτήσεις

*Μετέφερε 595.000 επιβάτες

*Προσέφερε 834.0000 θέσεις

Φέτος, η SKY express δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 720.000 επισκέπτες από το εξωτερικό να ζήσουν από κοντά την κρητική φιλοξενία και συμβάλλει ταυτόχρονα στο να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο το κρητικό brand name.

Ειδικότερα για το Ηράκλειο η δυναμική πορεία της SKY express αντανακλάται στα στοιχεία του 2023, καθώς:

*Αναμένεται να μεταφέρει στο Ηράκλειο περισσότερους από 720.000 επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 21% σε σχέση με το 2022

*Οι προσφερόμενες θέσεις της φετινής χρονιάς ανέρχονται σε 876.000, αύξηση 5% σε σχέση με το 2022

*Οι πτήσεις θα ξεπεράσουν τις 5.420, σημειώνοντας αύξηση 3% σε σχέση με το 2022.

Σε συνέχεια ενός πολύ επιτυχημένου έτους, η εξαιρετική επιχειρησιακή απόδοση της SKY express επιβραβεύτηκε από πολύ μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς του εξωτερικού, με τους οποίους είτε ανανέωσε κι επέκτεινε υπάρχουσες συνεργασίες είτε εγκαινίασε καινούργιες, δημιουργώντας ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του δικτύου της και μεγαλύτερη διασυνδεσιμότητα του Ηρακλείου.

Ενδεικτικά, οι συνεργασίες αυτές αφορούν στους ευρωπαϊκούς Ομίλους Sunweb, FTI, HELIADES, GRECOS και ΤΕΖ.

Αναλυτικότερα:

*ΓΑΛΛΙΑ

108.000 προσφερόμενες θέσεις σε Παρίσι, Ναντη, Λυόν, Λιλ και Μασσαλία

*ΓΕΡΜΑΝΙΑ

21.000 θέσεις σε Μόναχο και Weeze

*ΒΕΛΓΙΟ

29.000 προσφερόμενες θέσεις στις Βρυξέλλες

*ΔΑΝΙΑ

26.000 προσφερόμενες θέσεις σε Κοπεγχάγη και Μπίλουντ

*OΛΛΑΝΔΙΑ

13.000 θέσεις σε Άμστερνταμ

*ΠΟΛΩΝΙΑ

25.000 θέσεις σε Βαρσοβία, Γκντανσκ, Rzeszow

*ΡΟΥΜΑΝΙΑ

42.000 προσφερόμενες θέσεις σε Βουκουρέστι, Τιμισοάρα, Targu Mures, Κλουζ, Ιάσι, Σίμπιου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεράσιμος Σκαλτσάς, Chief Commercial Officer της SKY express:

«Η SKY express δημιούργησε για το επιβατικό κοινό του Ηρακλείου με πραγματικά ανταγωνιστικές τιμές μία ποιοτική, σύγχρονη ταξιδιωτική εμπειρία προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους. Ταυτόχρονα, με βάση και αφετηρία της εταιρείας το Ηράκλειο ενισχύσαμε ακόμα περισσότερο τη σύνδεση της Κρήτης με την Ευρώπη προς όφελος των ανθρώπων του τόπου, των συνεργατών μας, αλλά και των επαγγελματιών του τουρισμού συνολικά. Δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε μαζί από και προς το Ηράκλειο, κατακτώντας ακόμα περισσότερους στόχους, πάντα με τη δύναμη που μας δίνουν οι ρίζες μας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει