Επίσκεψη Αμερικανών φοιτητών στο H2BHUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

ΑΠΟ ΤΟ BRIGHAM YOUNG UNIVERSITY

371

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος Αμερικανών φοιτητών βρέθηκε το H2BHUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, έργο που επιτελεί ως επιταχυντής ιδεών, με στόχο την ενίσχυση του οικοσυστήματος startup επιχειρήσεων, μέσω της παροχής των κατάλληλων συνθηκών, για τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η ομάδα αποτελούμενη από 22 φοιτητές και 2 καθηγητές από τη Σχολή Διεθνούς Λογιστικής του Πανεπιστημίου Brigham Young University, με έδρα την Γιούτα (UTAH) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, βρέθηκε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 στο H2BHUB και ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με απώτερο σκοπό τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα.

Τα στελέχη του H2BHUB παρουσίασαν τις εργασίες και δραστηριότητες που διεξάγονται στο τμήμα τους, όπως και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, στα οποία συμμετέχει ως εταίρος το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με τους φοιτητές και τους καθηγητές να εκδηλώνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις διαδικασίες αίτησης, υλοποίησης και οικονομικής διαχείρισης.

Επίσης, αναλύθηκαν οι διαφορές ανάμεσα στο φορολογικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα, οι διαδικασίες εξαγωγών και ίδρυσης εταιρειών στο εξωτερικό, ενώ κλείνοντας, σε ανοιχτή εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη, αναλύθηκε το ζήτημα των οικονομικών σχέσεων στην Ευρώπη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών και εκείνων εκτός Ε.Ε. αλλά και των επιχειρήσεων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει