ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ: Ενημέρωσαν τους μαθητές για τα φυσικά φαινόμενα

332

Βροχή ερωτήσεων δέχτηκαν οι πυροσβέστες που αποδέχτηκαν την πρόσκληση από το 1ο δημοτικό Σχολείο Αλικαρνασσού, προκειμένου να ενημερώσουν τους μικρούς μαθητές για τα φυσικά φαινόμενα, κυρίως αυτό του  σεισμού, αλλά και για το πώς συμπεριφερόμαστε στη φύση και πώς αποφεύγουμε την καταστροφή της με τη φωτιά που πολλές φορές οι άνθρωποι βάζουμε χωρίς λόγο.

Πυροσβεστικό όχημα από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου βρέθηκε στον χώρο του σχολείου, όπου οι πυροσβέστες έδειξαν τη λειτουργία του στα παιδια, τα οποία έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό.

Η ενημέρωση που κράτησε περισσότερο από δύο ώρες έδωσε τις πολύτιμες πληροφορίες που χρειάζονται τα παιδιά, αναφορικά με τα φυσικά φαινομενα και το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού, που είναι ένα συχνό φαινόμενο στο νησί και στη χωρα.

Οι μαθητές όμως εντυπωσιάστηκαν όταν τα στελέχη της Πυροσβεστικής τούς έδωσαν τις μάνικες για να ρίξουν νερό, όταν τους έδειξαν πώς λειτουργεί το όχημα της πυροσβεστικής και κυρίως όταν πυροσβέστης έβαλε την ειδική στολή, αλλά και οι μικροί μαθητές φόρεσαν τα κράνη. Μάλιστα, από τις ερωτήσεις που έκαναν έδειξαν ότι πολλά παιδιά ενδιαφέρονται για το επάγγελμα του πυροσβέστη.

Την ευθύνη της επιτυχημένης διοργάνωσης είχε η διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ηρακλείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει