Τίμησαν τη μεγάλη Ηρακλειώτισσα μουσικοπαιδαγωγό και συνθέτρια Ρίκα Δελληγιαννάκη 

581

Το έργο της μεγάλης Ηρακλειώτισσας μουσικοπαιδαγωγού και συνθέτριας Ρίκας Δελληγιαννάκη τιμήθηκε με  μεγάλη επιτυχία,σε μια συναυλία για πιάνο, τραγούδια για σόλο φωνή και χορωδιακά, από αναγνωρισμενους μουσικούς,  μαθητές της και μη, που ήρθαν στο Ηράκλειο από πολλές περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό.

Ήταν μια πρωτοβουλία του Ιστορικού Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων» που παρουσιάστηκε σε συνδιοργάνωση με το Πολιτιστικό Συνεδριακό  Κέντρο Ηρακλείου και την αφιλοκερδώς συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών και συντελεστών που εργάστηκαν για την εκδήλωση τιμώντας το έργο της συνθέτριας.

Η τιμώμενη χειροκροτήθηκε θερμά από τους παριστάμενους μαθητές της αλλά και τον κόσμο που είχε κατακλύσει την αίθουσα συναυλιών του Πολιτιστικού Κέντρου, ενώ η ίδια εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε από το αμαξίδιό της τους οργανωτές και όλους τους συμμετέχοντες.

Όπως αναφέρθηκε, η επιθυμία των μελών του Δ.Σ του συλλόγου «Απόλλων» έγινε πράξη  να τιμηθεί η γνωστή και αγαπητή σε όλους μουσικοπαιδαγωγός και συνθέτρια, η οποία γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο. Μάλιστα όπως τονίστηκε  υπήρξε η ψυχή του Ωδείου  Ηρακλείου που συντηρούσε ο Μουσικός Σύλλογος «Απόλλων» και που επί σειρά ετών, αγκαλιάστηκε από τους πολίτες και φίλους του.

Τίμησαν τη μεγάλη Ηρακλειώτισσα μουσικοπαιδαγωγό και συνθέτρια Ρίκα Δελληγιαννάκη 

Στην τιμητική συναυλία συμμετείχαν οι μουσικοί μαθητές της Ρικας Δεληγιαννάκη: Στέλιος Ψαρουδάκης, Φλώρα Τζανετάκη, Δημήτρης Καρύδης, Λίλυ Δάκα, Κώστας Κανακάκης, Κώστας Ρασιδάκης, Μυρτώ Γεωργιάδου.

Επίσης, μουσικοί που δεν υπήρξαν μαθητές της Ρίκας αλλά εκτιμούν το έργο της και την ίδια:  Ευμενούλα Σπινθάκη – Θαλασσινού, Ιωάννης Ιδομενέως, Μαρίνα- Μαρία Μπιλμέζη, Ελένη Παπασπύρου, Αθανασία Κυριακίδου, καθώς και τα φωνητικά σύνολα: Παιδική – Νεανική Χορωδία Παγκρήτιου Ωδείου, Διεύθυνση: Αθανασία Κυριακίδου, πιάνο:  Μαρίνα-Μαρία Μπιλμέζη & το Apollo Voice Ensemble του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων»,  διεύθυνση/διδασκαλία: Μάνος Παναγιωτάκης Πιάνο: Έλενα Περισυνάκη.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Μουσικός  Σύλλογος “Απόλλων”.

Η συναυλία, που ήταν ενταγμένη στον κύκλο « Αφιέρωμα» του Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρου  χαιρέτισαν ο μαέστρος Γιάννης Πρωτόπαπας, εκ μέρους του καλλιτεχνικού διευθυντή Μύρωνα Μιχαηλίδη και η πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων» Ιωάννα Γιάνναρη, τονίζοντας μεταξύ άλλων την τεράστια προσφορά της Ρίκας μέσα από το έργο της και την ανάγκη να τιμούμε τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού καθώς μέσα από την προσφορά τους συμβάλλουν στη διαμόρφωση της κοινωνικής συνείδησης των ιδεών και ιδανικών της κοινωνίας και αφήνουν πλούσια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Τίμησαν τη μεγάλη Ηρακλειώτισσα μουσικοπαιδαγωγό και συνθέτρια Ρίκα Δελληγιαννάκη 

Χαρακτηριστική η φράση που ανέφερε η πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου: «Ο Πυθαγόρας έλεγε ότι η μουσική ξυπνά στην καρδιά τον πόθο για ωραία έργα, λόγια που αρμόζουν πλήρως στη περίπτωση της Ρίκας, καθώς η μουσική ήταν καταλύτης για το δημιουργικό της έργο».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ηρακλείου Γιώργος Λογιάδης, οι αντιδήμαρχοι Στέλλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη και Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη, η γνωστή ηθοποιός και φίλη του συλλόγου «Απόλλων» Ρίκα Διαλυνά, ο μαέστρος Γιάννης Πρωτόπαπας καθώς και  μέλη του Ιστορικού Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων», παλαιά και νεότερα, μαθητές της Ρίκας και πλήθος κόσμου.

Η τιμητική εκδήλωση είχε αποφασιστεί από το Δ.Σ.  του συλλόγου “Απόλλων” και ανακοινώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2022 στο πλαίσιο της επιτυχημένης παρουσίαση του cd με τίτλο «Τα έργα για πιάνο», Ρίκα Δεληγιαννάκη. Το cd ήταν ένα  δώρο των μαθητών της Ρίκας, Δημήτρη, Λίλυς, Φλώρας, Κώστα, το οποίο και χορήγησε ο Κώστα Κανακάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει