Προεκλογικά λίφτινγκ

403
Του Ηλία Παλιεράκη*

Τι θα κάνουν και τι θα πούνε ακόμα οι αθεόφοβοι, για να κερδίσουν την ψήφο του ελληνικού λαού και την αναρρίχηση στην πολυπόθητη καρέκλα της εξουσίας. Ξεκατινιάσματα κανονικά, χωρίς έλεος και ντροπή, λες και είναι συμμορίες με ανήλικα παιδιά που τσακώνονται, να μοιράσουν τα λάφυρα από τις ληστείες. Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα ειλικρινά δεν ξέρω, αλλά δεν σας κρύβω πως ό,τι και να ακούσω δεν θα μου φανεί και παράξενο, από αυτούς όλα τα περιμένω.

Μοιράζουν ανώγεια και κατώγεια, και κάνουν βιαστικές κινήσεις να κλείσουν τρύπες και ατέλειες, με σκοπό να ξεχάσει ο κοσμάκης. Τα προεκλογικά αυτά λίφτινγκ όπως και ο τίτλος των ανησυχιών μου αυτών, είναι απολύτως μεθοδευμένα και υποκινούνται από τα στρατόπεδα των κομμάτων.

Βέβαια πουθενά δεν θα ακούσετε να σας πούνε, για τα εκατομμύρια ευρώ που χρωστούν όλα τα κόμματα και υπερβαίνουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Δεν θα ακούσετε για το Δημόσιο χρέος που το έχουν φτάσει όλοι τους μαζί οι κυβερνώντες των τελευταίων δεκαετιών, να είναι σκαρφαλωμένο και να έχει περάσει τα τετρακόσια δισεκατομμύρια ευρώ.

Δεν θα ακούσετε να σας πούνε πουθενά για τυχόν ευθύνες υπουργών και αξιωματούχων, γιατί δεν θα αλλάξει πολύ απλά τίποτα, θα συνεχίσουν στην ίδια πεπατημένη της ασυλίας. Δεν θα ακούσετε να σας πούνε για τα κοράκια των funds που έχουν κατασπαράξει την περιουσία του κοσμάκη στο ένα δέκατο πέμπτο της αξίας τους και κρύβονται πίσω από αυτούς, πάνω από εβδομήντα πολιτικά πρόσωπα όλων των κομμάτων του κοινοβουλίου.

Δεν θα ακούσετε για τα δάνεια που έσβησαν στους κολλητούς τους,  στους καναλάρχες και τους εφοπλιστές γιατί κρύβεται μεγάλο αλισβερίσι, είναι πολλά τα λεφτά. Δεν θα ακούσετε να σας πούνε για τις εταιρείες πιράνχας της ενέργειας που λυμαίνονται και τιμολογούν όσο θέλουν, όπως θέλουν και όποτε θέλουν και μετά τις εκλογές ετοιμάζουν τσουνάμι αυξήσεων.

Δεν θα ακούσετε να σας πούνε για το ράλι αυξήσεων σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και ότι έχουμε  από τις πιο υψηλές τιμές στα καύσιμα στην Ευρώπη. Δεν θα ακούσετε για την Μακεδονία μας, πάει αυτή μας τελείωσε ήδη την ξέχασαν. Δεν θα ακούσετε για την εθνική κυριαρχία της χώρας που την έχουν υποθηκεύσει για εκατό χρόνια. Δεν θα ακούσετε κάτι το ιδιαίτερο. Kαι το σημαντικό, αυτοί έχουν επικεντρωθεί αλλού, στο να βρίζει το ένα κόμμα το άλλο, πoιο έχει τους πιο πολλούς δικασμένους κλέφτες.

Πιο έχει τα πιο μεγάλα λαμόγια και κοράκια και το καινούργιο φρούτο τώρα είναι και οι βιαστές με ιδιαίτερες σεξιστικές ικανότητες. Κάνουν μεταγραφές από κόμμα σε κόμμα σαν τους ποδοσφαιριστές, σαν να αλλάζουν πουκάμισο. Αυτό που ζούμε δεν περιγράφεται, αλλά για αυτούς είναι απολύτως φυσιολογικό και ας είναι εντελώς ανώμαλο.

Το πελατειακό τους σύστημα καλά κρατεί και έχει βαθιές ρίζες και περνάει  πολύ νερό από κάτω. Τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς στον τουρκικό ζυγό και είχαμε την επανάσταση του 1821, που ακόμα και ο Κολοκοτρώνης είχε πει σχετικά «φωτιά» και τσεκούρι στους προσκυνημένους και αναφερόταν στους κοτζαμπάσηδες που είχαν υποταχθεί στους Τούρκους και δεν ήθελαν την επανάσταση.

Το εσφαλμένο αίσθημα της ελευθερίας είναι ότι χειρότερο. Αν τους ακούσετε πάλι θα την πληρώσουμε όλοι μαζί, αλλά δυστυχώς θα συμπαρασύρουμε και τις επόμενες γενιές. Οι Έλληνες ψάχνουν να φάνε στα σκουπίδια και τους δίνουν επιδόματα πείνας. Ένα κοινωνικό κράτος δεν δίνει επιδόματα στους φτωχούς, αλλά δεν επιτρέπει να υπάρχουν φτωχοί. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

Αντισταθείτε με την ψήφο σας γιατί αυτοί όλοι μαζί είναι μια καλή παρέα και τα έχουν βρει ήδη μεταξύ τους. Σκεφτείτε την αξιοπρέπεια σας, αν αξίζετε αυτές τις συμπεριφορές και αν η χώρα μας, που είναι η αρχή και το τέλος κάθε νοητικής περιπλάνησης παγκοσμίως, να μπαίνει σε τέτοιες περιπέτειες και να πέφτει τόσο χαμηλά.

* Ο Ηλίας .Σ.Παλιεράκης είναι αρθογράφος – στιχουργός

Gmail [email protected]

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει