Πάνος Παπανικολάου: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κηρύσσει «ρεαλισμό στην ανυπακοή» και αναστολή της ρήξης

890
Το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάνος Παπανικολάου

«Για τη βελτίωση της ζωής της νεολαίας, των εργαζόμενων, της λαϊκής πλειοψηφίας, τα πράγματα δεν αλλάζουν ούτε με εναλλαγή αστικών μνημονιακών κυβερνήσεων ούτε με μεγάλα λόγια στην αστική βουλή. Τα πράγματα αλλάζουν μόνο όταν ο λαός πλημμυρίζει τους δρόμους, συγκρούεται και διεκδικεί. Με ρήξη με το κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας : δεν κηρύσσουμε ούτε «ρεαλισμό στην ανυπακοή» που στην πραγματικότητα σημαίνει υπακοή, ούτε κηρύσσουμε αναστολή της ρήξης μέχρι την «Δευτέρα Παρουσία που θα ωριμάσουν οι συνθήκες» δηλαδή ποτέ. Ο μόνος τρόπος το σύστημα να υποχωρήσει έστω και στο παραμικρό είναι να τρομοκρατηθεί πως μπορεί να χάσει τα πάντα.

Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες. Αυτή είναι η πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Αυτό τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο ΓΓ ΟΕΝΓΕ και στέλεχος ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάνος Παπανικολάου ο οποίος θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή 12 του μήνα στο Ηράκλειο και θα μιλήσει μαζί με τον υποψήφιο βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Βαλαή στην κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος, που πραγματοποιείται στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Αδικαιολόγητοι θάνατοι στο βωμό της ιδιωτικοποίησης

Ο  κορυφαίο στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και νευροχειρουργός στο Κρατικό της Νίκαιας Παναγιώτης Παπανικολάου αναφερόμενος στον κρίσιμο τομέα της υγείας εξαπολύει επίθεση στην Κυβέρνηση τονίζοντας ότι «προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα πάνω στα ερείπια του ΕΣΥ που η ίδια κατεδαφίζει και πάνω σε χιλιάδες αδικαιολόγητους θανάτους συνανθρώπων για τους οποίους η ίδια ευθύνεται.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως συνολικά στην τριετία 2020 – 2022 η χώρα μας είναι θλιβερή πρωταθλήτρια σε αριθμό θανάτων και από κοροναϊό και από άλλα νοσήματα. Αυτό δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως άλλη εξήγηση από την σκόπιμη λειτουργική διάλυση πολλών νοσοκομείων λόγω τραγικής υποστελέχωσης και την επίσης σκόπιμη πλήρη διάλυση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Και η σκοπιμότητα στοχεύει στην ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των υπερκερδών των ιδιωτών μεγαλοκλινικαρχών εμπόρων της υγείας μέσω στυγνού εκβιασμού προς τους ασθενείς. Δηλαδή επιβεβαιώνεται πλήρως το σύνθημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ «δικά τους τα κέρδη – δικοί μας οι νεκροί, ήρθε η ώρα για την ανατροπή».

Η αποδόμηση της υγείας στην Κρήτη

Στο ίδιο έργο θεατές και οι κάτοικοι της Κρήτης με την αποδόμηση της υγείας, σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, ο οποίος σημειώνει ότι «πριν μόλις δυο μέρες οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου Χανίων ανακοίνωσαν μια συγκλονιστική ανοικτή επιστολή τους προς τους κατοίκους με την οποία επισημαίνουν τους μεγάλους κινδύνους που δημιουργεί για τους ασθενείς η υποστελέχωση του νοσοκομείου Χανίων και η εξοντωτική υπερεφημέρευση των εναπομεινάντων γιατρών.

Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο κύριος Μητσοτάκης από την Κρήτη ήταν που είχε ανακοινώσει ήδη από τον Ιούλιο 2021 πως σκοπεύει να αφήσει μόνο ένα «νοσοκομείο – κόμβο» σε κάθε ευρύτερη περιοχή (εν προκειμένω σε όλη την Κρήτη μόνο το ΠΑΓΝΗ) ενώ όλα τα υπόλοιπα (Χανίων, Ρεθύμνου, Βενιζέλειο, Αγίου Νικολάου, Σητείας) να τα μετατρέψει σε υποβαθμισμένες «ακτίνες του κόμβου». Κι αυτό την στιγμή που και το ίδιο το ΠΑΓΝΗ βουλιάζει λόγω μεγάλων ελλείψεων ιατρικού και λοιπού προσωπικού.

Τα παραπάνω ΔΕΝ θα τα ακούσετε στην προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ των μεγάλων κομμάτων εξουσίας αλλά και μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων γενικά. Προτιμούν να ασχολούνται με το αν απλώνει την αρίδα του ο Μητσοτάκης όταν ταξιδεύει με αεροπλάνο και με το αν πηδάνε τα σκυλάκια χαρωπά στην αγκαλιά του Τσίπρα όταν δίνει συνεντεύξεις στα κανάλια.

Γιατί άλλωστε όχι μόνο για την υγεία αλλά για όλα τα σοβαρά θέματα την πραγματικότητα θέλουν να την κρύβουν «κάτω από το χαλί» αφού έχουν ευθύνες όλοι όσοι εφάρμοσαν μνημόνια όταν κυβέρνησαν λόγω της υποταγής τους στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του μεγάλου κεφαλαίου».

Πλειοδοσία παροχολογίας

Όπως εξηγεί το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ. Παπανικολάου, «τόσο ο κ.Μητσοτάκης όσο και ο κ.Τσίπρας προεκλογικά για τους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα τάζουν αυξήσεις – ψίχουλα όμως δεν λένε κουβέντα για το ότι με δική τους ευθύνη λόγω 1ου, 2ου και 3ου μνημονίου οι μισθοί καταβαραθρώθηκαν από το 2010 ως και σήμερα.

Επίσης με δική τους ευθύνη ξεπουλήθηκαν σε ιδιώτες κρατικοδίαιτους αετονύχηδες εσωτερικού και εξωτερικού βασικά κοινωνικά αγαθά (συγκοινωνίες όπως τρένα, ΔΕΗ κλπ) ενώ τώρα πάλι με εντολή της ΕΕ ετοιμάζεται και η πλήρης ιδιωτικοποίηση του νερού αφού πρώτα προετοιμάστηκε το έδαφος με ένταξη ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κλπ στο λεγόμενο «υπερταμείο» – ΤΑΙΠΕΔ.

Όμως και από την κοινοβουλευτική αριστερά βλέπουμε σοβαρότατες υπαναχωρήσεις κάτω από την πίεση του συστήματος. Για παράδειγμα η ηγεσία του ΚΚΕ πρόσφατα έχει λανσάρει το δόγμα «το ίδιο είναι κρατικό ή ιδιωτικό, τρένο – ρεύμα – νερό – νοσοκομείο».

Από την άλλη, ο «ρεαλισμός στην ανυπακοή» που κηρύσσει η ηγεσία του ΜΕΡΑ25 στην πραγματικότητα σημαίνει υποταγή αφού με τεχνοκρατικά τρικ χωρίς αμείλικτη σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ ούτε η φτωχοποίηση της λαϊκής πλειοψηφίας θα ανασχεθεί ούτε το πλήρες ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών θα αποτραπεί.

Και αυτό πολύ περισσότερο τώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί ξανά «πρωτογενή πλεονάσματα» δηλαδή με απλά λόγια απαιτεί από την χώρα μας νέο τέταρτο «σούπερ ντούπερ» μνημόνιο πιθανότατα πολύ χειρότερο από τα προηγούμενα.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητη για τον λαό μας όχι «άλλη μια αριστερά» αλλά μια άλλη αριστερά πραγματικά ανατρεπτική, που θα έχει ως λόγο ύπαρξης την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και όχι την μικροκομματική της αυτοσυντήρηση ως αυτοσκοπό. Γιατί ο λαός μας απαιτεί τώρα άμεσα λύσεις ενάντια στην αθλιότητα που θέλει διαρκώς να επιβάλλει το σύστημα μέσω των κυβερνήσεών του και μέσω της ΕΕ, ούτε υπεκφυγές ούτε παραπομπές στο απώτερο μέλλον».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει