Κ. Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης

«Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να προσφέρει σταθερή κυβέρνηση στη χώρα» δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «ισχυρή κυβέρνηση σημαίνει να μην είσαι όμηρος διάφορων παζαριών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τουλάχιστον μία μονάδα μέσα στην επόμενη τετραετία, ενώ χαρακτήρισε τουλάχιστον επικίνδυνο το πρόγραμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε παράλληλα ότι ο επόμενος ένοικος του Μαξίμου θα πρέπει «να έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί και να διαχειριστεί εντάσεις».

Παρατήρησε επιπλέον ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πιο κοντά και έτσι τσακώνονται για παρελθόν και τον Ανδρέα Παπανδρέου, μη έχοντας να πουν κάτι για το μέλλον. Ξεκαθάρισε ακολούθως ότι δεν βλέπει πεδίο συνεννόησης με τον ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  «το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη μού αποπνέει το κακό συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄80».

Δεν παρέλειψε επίσης να ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο και τη συζήτηση περί «τοπικών νομισμάτων».

«Το ’15 φτάσαμε πολύ κοντά στην απόλυτη καταστροφή για να αναγκαστεί ο κ.Τσίπρας να κάνει εντυπωσιακή κωλοτούμπα και πήραμε ένα ακόμη μνημόνιο και αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση» δήλωσε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει:

«Κάποιοι δεν έμαθαν και δεν ξέχασαν τίποτα. Σκεφτόμουν και για τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Τσίπρα να λέει «δώσ’τε μου την ευκαιρία να κυβερνήσω χωρίς μνημόνιο». Φοβάμαι ότι θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνοι. Κρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας που λένε, δεν μπορεί να γίνει και τι νόημα θα είχε; Κρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Ποια θα ήταν η χρησιμότητα; Την παραλάβαμε από τα όρια της χρεοκοπίας και την κάναμε κερδοφόρα επιχείρηση. Αυτά έρχονται από παρελθούσες δεκαετίες» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να κάνουμε του κεφαλιού μας, αλλά μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις σε ότι αφορά τα επιτόκια. Υπάρχει ζήτημα πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον δανεισμό, υπάρχει όμως η δημόσια αναπτυξιακή τράπεζα που δίνει λύσεις».

Εστιάζοντας στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ποσοστό του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας σημείωσε: «Επειδή ακούω συνέχεια από την αντιπολίτευση να λέει ότι «η μεσαία τάξη ζει με κουπόνια», ότι «μόνο οι πλούσιοι γίνονται πιο πλούσιοι και ότι όλοι οι υπόλοιποι καταστρέφονται», θέλω να τονίσω ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δικαιώνουν απόλυτα την πολιτική μας.

Το ποσοστό των Ελλήνων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, δηλαδή αντιμετωπίζουν φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, μειώθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών. Όπως μειώθηκαν και όλοι οι δείκτες οι οποίοι μετράνε τις κοινωνικές ανισότητες στην Ελλάδα».

Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση PEGA  υποστήριξε ότι αυτό που λέει η έκθεση είναι «ότι δεν υπήρχε κεντρικό σχέδιο, ότι υπήρχαν αυτά τα λογισμικά, αλλά κεντρικό σχέδιο διακυβέρνησης δεν υπήρχε». «Το λέει ξεκάθαρα η έκθεση. Άρα όλη αυτή η θεωρία ότι όλο αυτό ήταν συντονισμένο από το Μέγαρο Μαξίμου, πάει περίπατο». «Από εκεί και πέρα, εμείς έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας για τα ζητήματα αυτά, έχουμε κάνει διορθώσεις.

Παρατήρησε ακόμη πως η έκθεση «κάνει και αντίστοιχες επισημάνσεις και για την Ισπανία, αλλά αυτές, προφανώς, για σοσιαλιστική κυβέρνηση». «Άρα, το ζήτημα των παράνομων λογισμικών είναι ένα δομικό πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε» τόνισε.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει