Δύο εταιρείες στα δίχτυα της Αρχής κατά του ξεπλύματος για φοροδιαφυγή – μαμούθ

Δύο εταιρείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φέρονται να διέπραξαν φορολογική απάτη μαμούθ σε βάρος του δημοσίου με εταιρείες δορυφόρους και επιστροφές ΦΠΑ με αποτέλεσμα να δεσμευθούν οι λογαριασμοί μελών των Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και νομικών προσώπων.

Η έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατέδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες, σοβαρές ενδείξεις για φορολογικές απάτες δυο μεγάλων και γνωστών εταιρειών. Οι υπεύθυνοι των εταιρειών αυτών θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στις εισαγγελικές αρχές που θα τις ερευνήσουν με βάση τα πορίσματα της Αρχής για τα αδικήματα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της φορολογικής απάτης.

Ποιες είναι

Πρόκειται για μια εταιρεία τεχνολογίας (εμπορία εξαρτημάτων κλπ) στην Αθήνα και μια εταιρεία εμπορίας αγροτικών και οικοδομικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες με βάση τα πορίσματα που συντάχθηκαν με εντολή του επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ε.τ Χαρ. Βουρλιώτη, είχαν κάνει “τέχνη” την φοροαποφυγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ!

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από πληροφορίες για τραπεζικές συναλλαγές που θεωρήθηκαν ύποπτες και τελικά μάλλον χτύπησε “φλέβα χρυσού”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει