ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Φοβούνται το… predator και δεν λένε ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το γεγονός ότι 5 στους 7 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντούν στο τι θα ψηφίσουν διότι φοβούνται λόγω predator.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τη δική του εξήγηση σχετικά με τη δεύτερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δε βρίσκονται στις δημοσκοπήσεις. Διότι 5 στους 7 ερωτηθέντες δεν απαντούν. Ξέρετε γιατί δεν απαντούν; Γιατί είμαστε στην εποχή του Predator και ο κόσμος φοβάται να πει ότι δεν ψηφίζει Μητσοτάκη την ώρα που η κλίση του καταγράφεται. Και την ώρα που ο εργοδότης πλάι στον Άδωνι Γεωργιάδη απειλεί ότι αν κάποιος δεν ψηφίσει ΝΔ, θα απολυθεί».

Με αυτόν τον τρόπο, “πάντρεψε” το επιχείρημά του με το πρόσφατο σκηνικό που έγινε σε επιχείρηση που επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, όταν εργοδότης εμφανιζόταν να “απειλεί” εργαζόμενους ως προς την ψήφο τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας παράλληλα τόνισε ότι ο «πρώτος στην κάλπη της 21ης Μαΐου θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, χωρίς να χρειαστεί εκ νέου προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

«Είναι ανταγωνιστική εκλογική διαδικασία για όλα τα κόμματα. Συνήθως τα μικρότερα κόμματα αισθάνονται και μια απειλή. Εγώ το καταλαβαίνω και το γνωρίζω πολύ καλά. Γιατί μπορεί το κόμμα μου σήμερα να είναι στο 32% και να διεκδικεί να πάει παραπάνω και να κερδίσει τις εκλογές και αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα για εμάς, αλλά έχουν περάσει οι εποχές που γνωρίζαμε πως το δίλημμα της ψήφου είναι πολύ εκβιαστικό πριν το τέλος των εκλογών» δήλωσε επίσης για να προσθέσει:

«Για αυτό θέλαμε και την απλή αναλογική. Αλλά όταν έχουμε μια τόσο μεγάλη ευκαιρία για πρώτη φορά στον τόπο είναι αδιανόητο τα μικρά κόμματα να θέλουν την απλή αναλογική για να μην υπάρχει ο εκβιασμός της ψήφου, αλλά να αρνούνται να πάρουν την ευθύνη για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει