Μητσοτάκης: Η «σφαγή» των συνταξιούχων έχει ονοματεπώνυμο

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Καλύτερους μισθούς και καλύτερες συντάξεις προανήγγειλε από την Ήπειρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η «σφαγή» των συνταξιούχων έχει ονοματεπώνυμο.

Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για «έκρηξη επενδύσεων στην Ήπειρο και ολόκληρη την Ελλάδα», ενώ σημείωσε πως «κρατήσαμε το σκάφος της χώρας σε σταθερή πορεία», παρά τις δυσκολίες.

«Νομίζω ότι οι συγκεντρώσεις τις οποίες κάνουμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο φέρνουν κάτι από άλλες εποχές. Kι αν κάποιοι επιλέγουν να αμφισβητήσουν τις δημοσκοπήσεις, τους λέμε εσείς είστε η καλύτερη δημοσκόπηση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσθέσει:

«Ας έρθουν να βλέπουν τον κόσμο που βγαίνει στο δρόμο, που αγωνίζεται για την παράταξή μας, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το τι θα γίνει τελικά στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Διότι, φίλες και φίλοι, αυτά τα τέσσερα χρόνια περάσαμε μέσα από πολύ μεγάλες δυσκολίες και αν για κάτι είμαι υπερήφανος είναι ότι μπορέσαμε και κρατήσαμε το σκάφος της χώρας σε σταθερή πορεία.

Αποκρούσαμε τη μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο. Στηρίξαμε την κοινωνία στη διάρκεια της πανδημίας, είπαμε «όχι»  σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας από τη γειτονική Τουρκία, θωρακίσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Στηρίξαμε την κοινωνία και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης.

Όταν εκτινάχθηκαν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, η δική μας κυβέρνηση ήταν αυτή που έδωσε επιδότηση σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε επιχείρηση, για να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο όμως ήταν παγκόσμιο πρόβλημα, δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Κι ερχόμαστε τώρα, λίγες μέρες, 13 μέρες ουσιαστικά πριν από τις εκλογές, να θέσουμε με καθαρό και με σαφή τρόπο τα μεγάλα διλήμματα αυτής της εκλογικής κάλπης.

H εκλογή αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη, διότι ξέρω πολύ καλά πόσο μεγάλη προσπάθεια κάναμε αυτά τα τέσσερα χρόνια για να αφήσουμε πίσω μας πολύ δύσκολες εποχές για την πατρίδα μας».

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η τραυματική περασμένη δεκαετία ανήκει οριστικά στο παρελθόν, αφού «η οικονομία μας αναπτύσσεται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς από την Ευρώπη.

Η χώρα μας είναι πια πιο ισχυρή, η γνώμη της μετράει από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι τις Βρυξέλλες, η φωνή μας ακούγεται. Η πολιτική μας δικαιώνεται».

Όπως ανέφερε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Περάσαμε πολλές δεκαετίες θεωρώντας ότι ο επιχειρηματίας είναι εξ ορισμού κάτι «κακό». Αυτά, ευτυχώς, τα έχουμε αφήσει πίσω μας. Θέλουμε καλούς επιχειρηματίες να φροντίζουν τους εργαζόμενούς τους, θέλουμε καλές συνθήκες εργασίας, τις οποίες αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει να εξασφαλίσει.

«Θέλουμε καλούς, καλύτερους μισθούς από αυτούς που έχουμε, και θα τους έχουμε, κρατήστε τη δέσμευσή μου. Αλλά πρώτα και πάνω από όλα, και γι’ αυτό δεσμεύομαι για τη δεύτερη τετραετία.

Γιατί όπως σας είχα πει πριν από τέσσερα χρόνια ότι θα μειώσω τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα και το έκανα πράξη -πενήντα φόρους μειώσαμε, επτά δισεκατομμύρια αφαιρέσαμε συνολικά από την ελληνική κοινωνία σε φόρους-, έτσι και τώρα σας λέω ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία που ο μέσος μισθός θα πάει στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος θα πάει κατ’ ελάχιστον στα 950 ευρώ» δήλωσε καταληκτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει