επι.. ΚΡΗΤΙΚΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή δύναμη! Δώδεκα ημέρες έμειναν ακόμα για τις κάλπες. Πού θα πάει, θα περάσουν και αυτές, όπως πέρασαν κι άλλες…

ΚΑΙ ο μήνας μπορεί να έχει 9, αλλά τα χαράς ευαγγέλια δεν βλέπω…

ΑΥΤΟ το «φιλέτο» ποιος θα το πάρει; Ο λόγος για το τμήμα του ΒΟΑΚ από τα Χανιά μέχρι τη Χερσόνησο, μήκους 157,5 χιλιόμετρων.

ΕΛΗΞΕ χθες η προθεσμία κατάθεσης προσφορών, αλλά μέχρι το άνοιγμα και την αξιολόγησή τους έχουμε ακόμα χρόνο.

ΑΠΛΩΣ μπορούμε να ξέρουμε ότι το έργο θα πάει σε μία από τις τρεις κατευθύνσεις: ΑΚΤΩΡ-Μυτιληναίος, Avax- Egis-Medidiam, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του έργου είναι 1,75 δισ. ευρώ. Το Δημόσιο θα βάλει τα 800 εκατομύρια από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης και τα υπόλοιπα ο παραχωρησιούχος.

ΣΥΜΦΩΝΑ με τον υφυπουργό Υποδομών, κ. Καραγιάννη ,πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραχώρηση της 15ετίας!

ΚΑΠΟΙΟΙ το παρομοιάζουν με το έργο Κόρινθος-Πάτρα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Το έργο Κόρινθος- Πάτρα είχε κολλήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και για την επανεκκίνησή του ο εργολάβος πήρε μπόνους!

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ υποψηφίων στις Μοίρες για μια φωτογραφία με τον ΓΑΠ! Πουλάει ακόμα ο γιος του Ανδρέα και ας μην κληρονόμησε τον πατέρα του, καθώς κάποιοι τον πρόλαβαν στη στροφή…

ΣΕ τροχιά φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται το 26,3% των Ελλήνων. Πάλι καλά όμως, αφού από το 2021 βελτιώσαμε τη φτώχεια μας κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες…

ΤΟ κατώφλι της φτώχειας ορίζεται σε ετήσιο εισόδημα 5.712 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και σε 11.995 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.

ΑΥΤΟ και αν είναι unfair από τον Μητσοτάκη… «Στις Βρυξέλλες πάλεψα και έφερα 31 δισ. ευρώ, ενώ κάποιοι άλλοι έφεραν τρίτο μνημόνιο» είπε χαρακτηριστικά!

ΜΑΛΛΟΝ αγνοεί ότι το 2015 ήμασταν μια εντελώς διαφορετική Ελλάδα. Καμιά φορά σημασία δεν έχει μόνο ποιος λέει κάτι, αλλά και πού το λέει;

ΚΑΙ ο Μητσοτάκης το είπε από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Ο… Επικρητικός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει