Θριαμβευτική επιστροφή του ΑΣΚΑ Ηράκλειο στην Α1

ΜΕ ΝΙΚΗ 76-71 ΕΠΙ ΤΟΥ ΗΡΟΔΙΚΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μόλις ένα χρόνο μακριά από την Α1 μπάσκετ με αμαξίδιο, έμεινε το ΑΣΚΑ Ηράκλειο.

Μετά από ένα δραματικό σε εξέλιξη τελικό, κέρδισε τον Ηρόδικο Κομοτηνής στη Θεσσαλονίκη με 76-71 και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, μαζί και την άνοδο στην Α1, σηκώνοντας το κύπελλο «Γιώργος Κούζας».

Ο αγώνας ήταν διαφήμιση του μπάσκετ, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων κι έδειξε πόσο πολύ έχει ανεβεί το μπάσκετ με αμαξίδιο στη χώρα μας.

Πρωταγωνιστής για το τοπικό συγκρότημα, ήταν ο Χατζηδάκης που πέτυχε 45 πόντους και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανατροπή του σκηνικού στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα.

Παιδιά από τις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητές, γονείς καθώς και οι πρωταθλητές του σχολικού πρωταθλήματος Ελλάδας (Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης) έδωσαν χρώμα στις εξέδρες του «Αλεξάνδρειου» ενώ στο περιθώριο του τελικού, τιμήθηκε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Αρη, Χάρης Παπαγεωργίου για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Τα μέλη της ομάδας του ΑΣΚΑ Ηράκλειο αφιέρωσαν τη νίκη -τίτλου στην Κωστούλα Ασμαργιανάκη, την πρόεδρο του συλλόγου που έφυγε πέρσι από τη ζωή.

Τα 10λεπτα: 12-21, 36-38, 60-48, 76-71

Διαιτητές: Αθανασόπουλος Κ. – Στούμπος

ΑΣΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Κυριακούδη): Χατζηδάκης 45, Τζωρμπατζάκης, Σέβτσοβ 8, Σταματάκης 14, Στυλιανακάκης 9.

ΗΡΟΔΙΚΟΣ (Γιώρας): Γκατζή, Λεχούδης 32, Μιμίκος 8, Παπαδόπουλος 15, Φιλίππου 14, Πολυχρονιάδης 2.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει