Εορτάζεται η Εθνική Αντίσταση και η λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής  Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

-Λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο αύριο Τρίτη 9 Μαΐου 2023. Το πρόγραμμα της Περιφερειακής  Ενότητας Ηρακλείου περιλαμβάνει:

Στις 8 θα γίνει επίσημη έπαρση της Σημαίας στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στις  10: 45 θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά.Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος. Για την εθνική επέτειο της 9ης Μαΐου θα εκφωνήσει ομιλία η κ . Αικατερίνη  Μικράκη, διευθύντρια του 13ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, εκπαιδευτικός, φιλόλογος. Θ’ ακολουθήσει στις  11:15 τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (Πλατεία Ελευθερίας),με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων , τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Όσοι  από τους παραπάνω επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, να ενημερώσουν για την κατάθεση μέχρι τη Δευτέρα 8 Μαΐου  2023 στο τηλέφωνο 2813400374 (Ώρες επικοινωνίας: 08.00-14.30)

Οι  εκδηλώσεις για την 9η Μαΐου θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις σχετικά με τον κορωναϊό COVID 19 και θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει