Υπουργείο για τα τροχαία!

Εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες κάθε χρόνο είναι ο απολογισμός του… εμφυλίου πολέμου της ασφάλτου! Ποιοί είναι οι υπεύθυνοι; Κανένας!…

Απλά λένε κάθε μέρα τα ΜΜΕ τα τραγικά γεγονότα, για να τ’ ακούει ο λαός, να τρομάζει, διότι φοβάται μην έρθει και ο σειράς του να θρηνήσει!

Οι μόνοι που δεν συγκινούνται και αδιαφορούνε είναι οι υπεύθυνοι που δεν είναι… υπεύθυνοι! Να γιατί λέω εγώ ότι χρειάζεται επειγόντως ένα υπουργείο για τα τροχαία για να αναλαμβάνει ένας τις ευθύνες μαζί με την εκάστοτε κυβέρνηση και όχι η διασπορά των ευθυνών, ίσον κανένας!

Δεν υπάρχει χειρότερο πράμα από την ανασφάλεια του πολίτη, όταν δεν υπάρχει κανένας να τον προστατεύει!  Έχω ακούσει πολλούς να λένε: Δεν κάνω παιδιά γιατί φοβάμαι πως θα ζω με άγχος με αγωνία, με καρδιοχτύπια κάθε μέρα!

Μη μου έρθει κανένα κακό… χαμπάρι από την άσφαλτο, και δεν θα το αντέξω, μην τους κάνουν μπούλινγκ στα σχολεία μην τους μαχαιρώσουνε οι συμμορίες των συμμαθητών τους! Άλλο πάλι κι αυτό. Καινούργιο φρούτο!

Αυτό προήλθε από την πολλή ελευθερία χωρίς να προηγείται παιδεία, η οποία γίνεται ασυδοσία, αναρχία και όλα τα επακόλουθα!

Παλιότερα οι εκπαιδευτικοί εδέρνανε με το βιτσαλάκι τα παιδιά για να συμμορφωθούνε (τότε δεν υπήρχε ακόμα παιδεία). Σήμερα τα παιδιά, οι μαθητές δέρνουνε τους δασκάλους τους!

Πως γυρίσανε τα πράγματα! Έτσι είναι όταν υπάρχει ανεξέλεγκτη ελευθερία, πρώτο και δεύτερο όταν η αναρχία προπορεύεται της παιδείας…

Μπορώ ν’ αφήσω τα παιδιά μου λέει να βγούνε έξω από το σπίτι μόνα τους, με χίλιος δυο κινδύνους που υπάρχουνε σήμερα; Ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα, κλεψές, μπούλινγκ, τροχαία, παιδεραστίες, απαγωγές κ.λπ. και να ξέρεις ότι θα πρέπει να τα σέρνεις από τα χεράκια για να τα γλυτώσεις.

Μπορώ να πω ότι σε πολλά δεν είναι μόνο θέμα παιδείας. Παλιά που οι άνθρωποι ήτανε αγράμματοι, το 90% δεν υπήρχανε αυτά τα κακά και τα ανήθικα.

Τα παιδιά ήτανε σεμνά, φιλότιμα, υπάκουα, έκαναν το θέλημα χωρίς δεύτερη κουβέντα, σέβονταν τ’ άλλα παιδιά, τους γονείς και όλους τους μεγαλύτερούς τους. Ήξεραν από μόνα τους ποιο ήτανε το σωστό και ποιο δεν ήτανε και το εφάρμοζαν.

Οι στερήσεις και η φτώχεια δεν τους άφηναν να πάρουν τα μυαλά τους αέρα και να εξωκύλουν.

Σήμερα, οι ανέσεις, η επάρκεια στ’ αγαθά και στα παιχνίδια και περισσότερο το βαβάλισμα και η πλήρης ελευθερία έφεραν αυτά τα οποία απορούμε το γιατί!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει