«Στα ζάλα του Γκρέκο»… το Μέγαρο Μουσικής

Το έργο «Στα ζάλα του Γκρέκο», ένα μουσικoχορευτικό οδοιπορικό από την Κρήτη στην Ισπανία, στα «βήματα» του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, με οδηγό τον κιθαρίστα και συνθέτη Χρίστο Τζιφάκι, το οποίο παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σήμερα  Σάββατο 6 Μαΐου στις 8 μ.μ.

Στο πρώτο μέρος του ταξιδιού, συνοδοιπόροι του Χρίστου Τζιφάκι θα είναι τα μέλη της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με μαέστρο τον Γιώργο Αραβίδη, και του φλαμένκο-τζαζ σχήματός του που θα τον πλαισιώσουν στην ερμηνεία της σύνθεσής του «Στα ζάλα του Γκρέκο, από την Κρήτη στην Ισπανία». Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Αχιλλέας Γουάστωρ.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, ο αγαπημένος δεξιοτέχνης θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, παντρεύοντας κρητικούς σκοπούς με ισπανικά τραγούδια και χορούς.

Μαζί του, οι χορευτές Φανή Δεμέστιχα (φλαμένκο) και Γιάννης και  Γιώργος Μεγαλακάκης (κρητικοί χοροί), οι τραγουδίστριες Ειρήνη Δερέμπεη (κρητικά) και Δροσιά Χαρίση (φλαμένκο) και οι μουσικοί Κάρολος Κουκλάκης (μπουλγαρί), Παναγιώτης Μπουραζάνης  (μπάσο), Γιάννης Δημουλάς (ντραμς), Pedro  Fabián (κρουστά) και Χρήστος Φρόνιμος (βιολί).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει