Παραπομπή για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Tην παραπομπή σε δίκη για τους θανάτους και των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, για την Ρούλα Πισπιρίγκου αποφάσισε χθες με βούλευμα του το δικαστικό συμβούλιο.

Ο Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε στο δικαστήριο ότι εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα για την εντολέα του η οποία δικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύνδρομο Μινχάουζεν

Οι υποψίες για το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου που κινητοποίησαν τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακου Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέα Ηλιάδη όταν έμαθε για τον αιφνίδιο θάνατο των δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και την ξαφνική ανακοπή της 9χρονης Τζωρτζίνας βρέθηκαν και χθες στο επίκεντρο της κατάθεσης του, με τον δικηγόρο της κατηγορουμένηςν Αλέξη Κούγιαν να κάνει λόγο προσπάθεια παγίδευσης της εντολέως του εμμένοντας στη θέση περί αθωότητας της.

Μετά την αναφορά μάλιστα του Ανδρέα Ηλιάδη ότι δεν κατέστη δυνατό να αποκλειστεί η εκδοχή η κατηγορούμενη να πάσχει από σύνδρομο Μινχάουζεν, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε τη διακοπή της δίκης για να διοριστούν δύο πραγματογνώμονες ψυχίατροι από το δικαστήριο προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πάσχει από το συγκεκριμένο σύνδρομο.

«Οι αιφνίδιοι θάνατοι των άλλων δυο παιδιών και η ξαφνική ανακοπή ήταν αυτά που με κινητοποίησαν» ανέφερε ο γιατρός ο οποίος εξήγησε πως «η μικρή Τζωρτζίνα ήταν σε μια κλωστή».

Απαντώντας στη «βροχή» των ερωτήσεων που δέχθηκε από την υπεράσπιση ο γιατρός κατέθεσε ότι «στόχος ήταν η προστασία της μικρής Τζωρτζίνας» καθώς «ήταν τελείως απρόβλεπτη η πορεία της».

Ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλε σειρά ερωτήσεων σχετικά με τον τρόπο που ο μάρτυρας προσέγγισε την κατηγορούμενη προκειμένου να επισκεφθεί τον ψυχίατρο, χωρίς ωστόσο προηγουμένως να την ενημερώσει για τις υποψίες του  θέλοντας να καταδείξει ότι επί της ουσίας την παγίδευσε.

«Οι γιατροί δεν παγιδεύουν, θεραπεύουν» ήταν η απάντηση του γιατρού ο οποίος υπεραμύνθηκε των ενεργειών του τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη «διαταραχή έχει χρονική συνέχεια και αν το παιδί έφευγε από τη ΜΕΘ θα το ακολουθούσε».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει