Νέο μακελειό στη Σερβία

Άγνωστα παραμένουν για την ώρα τα κίνητρα του 21χρονου Ούρος Μπλάζιτς, του νεαρού άνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε αδιακρίτως 8 ανθρώπους τραυματίζοντας άλλους 14 σε ένα μακελειό που έχει σοκάρει τη Σερβία καθώς ήρθε μόλις 24 ώρες μετά την επίθεση με 9 νεκρούς από έναν 14χρονο σε σχολείο της χώρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, που παραχώρησε συνέντευξη τύπου ανακοινώνοντας αυστηρά μέτρα κατά της οπλοκατοχής στη Σερβία αλλά και αστυνομικούς σε κάθε σχολείο της χώρας, η πράξη του 21χρονου είναι «τρομοκρατική».

Όπως είπε ο Βούτσιτς, ο Μπλάζιτς κατά τη σύλληψή του φώναζε τη λέξη «σεβασμός, σεβασμός», χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Αυτό που έχει προκαλέσει αίσθηση είναι το γεγονός ότι στη μπλούζα που φορούσε κατά τη σύλληψή του ο 21χρονος, ο οποίος είναι γιος στρατιωτικού, υπήρχαν ναζιστικά σύμβολα. Όπως φαίνεται, στη μπλούζα του μακελάρη αναγραφόταν η φράση «Generation 88 on tour», με τον αριθμό 88 να αποτελεί ένα από τα κατ’ εξοχήν σύμβολα των ναζιστών που παραπέμπει στο Heil Hitler, καθώς το «H» είναι το όγδοο γράμμα του λατινικού αλφαβήτου.

Όπως αποκάλυψε ο Βούτσιτς στη συνέντευξη τύπου, μετά και την επίθεση του 21χρονου πρότεινε στον πρωθυπουργό της Σερβίας την επαναφορά της θανατικής ποινής, κάτι που, όμως, δεν έγινε δεκτό καθώς, όπως είπε, «μου είπαν ότι θα είμασταν μόλις η δεύτερη χώρα μετά τη Λευκορωσία που θα είχαμε καθεστώς θανατικής ποινής».

«Δεν θα ξαναδεί το φως της ημέρας, μεταφορικά μιλώντας» διεμήνυσε ο Σέρβος πρόεδρος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει